Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönenova příliš brzká zastávka nejde na účet týmu

Räikkönenova příliš brzká zastávka nejde na účet týmu

Fin se rozhodl sám.

Kimi Räikkönen přiznává, že za příliš brzký přechod na pneumatiky do přechodného počasí může jen on sám.

Po startu z pátého místa se musel nejprve dívat na zadní křídlo Nica Hülkenberga, kterému se na rozdíl od něj podařil výborný start. A když se Finovi nepodařilo dostat přes vůz Force India na trati, rozhodl se zabočit do boxové uličky a nechat si nazout nové pneumatiky. S těmi se dokázal vrátit na páté místo, avšak jezdci Mercedesu a Williamsu již byli v nedohlednu. Fin navíc měl za zadním křídlem rychlého Sebastiana Vettela.

Ve chvíli, kdy se týmový kolega dostal před něj, se Räikkönen rozhodl zariskovat a přezout na pneumatiky určené na mírně mokrou trať. V době, kdy byla velká část okruhu ještě úplně suchá. Hustý déšť se o pár kol opozdil, a když konečně přišel, našel Räikkönena jezdit s již zničenými pneumatikami.

"Nedalo se dost dobře odhadnout, kde všude se už bude klouzat, takže jsem na zadní rovince přišel o část rychlosti a dostal se (Vettel) přede mne," vysvětlil Räikkönen. "Déšť houstl, tak jsem se rozhodl jet na výměnu. Ale bylo to o čtyři kola dříve (než začalo pořádně pršet). Nebylo to dobré rozhodnutí, ale zkusili jsme to."