Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Falešná zastávka neunikla pozornosti FIA

Falešná zastávka neunikla pozornosti FIA

Wolff se může těšit na rozhovor s Charliem Whitingem.

Toto Wolff udělal chybu a přiznal, že vyběhnutí mechaniků do boxové uličky v 14. kole bylo pouze pokusem zmást Williams. Neviděli jsme to sice poprvé, ale týmy obvykle nepřiznají, že šlo pouze o brnkání na nervy soupeřů a jejich zástupci raději před kamerou řeknou něco o náhlé změně strategie. Ale jelikož šéf Mercedesu přiznal, že to byla pouze "taková hra" a Pat Symonds s Davidem Coulthardem poukázali na zákaz zbytečného pobíhání po boxové uličce, začala se o tyto hry zajímat FIA a její delegát Charlie Whiting. Už si naplánoval přednášku o bezpečnosti, kterou si budou muset poslechnout všichni šéfové týmů. Také vyhrožuje zavedením kontrol.

"Takhle se pohybovat po boxové uličce, tedy bez dobrého důvodu, není dovoleno. Ale obyčejně je problém prokázat porušení pravidla," řekl Whiting. "V Maďarsku si o tom promluvím se všemi týmy a upozorním je, že budeme chtít vidět a slyšet důkazy, že skutečně chtěli udělat zastávku.

Když Mercedes udělal to co udělal, nic se nedělo. Nikdo nemohl vědět, že nechtěli zastavit. Vlastně dosud si nemůžeme být stoprocentně jisti, ale jelikož údajně oni sami řekli, že to byl trik… Nejspíš se prořekli."