Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na Silverstone bude DRS i v zatáčkách

Na Silverstone bude DRS i v zatáčkách

Nová zóna DRS vede přes Abbey a Farm

Třetí zóna DRS na okruhu Red Bull Ring nakonec asi nebyl tak špatný nápad, jak se někteří jezdci obávali. Zdá se, že to Charlie Whiting docela trefil, když už ne v F1, tak v F2, kde nová zóna mezi první a třetí zatáčkou umožnila několik soubojů, které se odehrály za třetí zatáčkou. Na Silverstone se bude v trendu přidávání dalších zón pokračovat a opět se otestuje něco nového.

Už v Rakousku vedla nová zóna DRS přes zatáčku, ale ta byla velmi mírná. Jezdci v ní žádný přítlak nepotřebovali a ani je nenapadlo pohladit brzdový pedál. V Silverstone ale budou jezdci moci, pokud jim to jejich vozy umožní, projet s otevřeným zadním přítlačným křídlem přes Abbey a Farm, první a druhou zatáčku okruhu. Obě zatáčky tvořící esíčko jsou podstatně prudší než ta na Red Bull Ringu.

"Nová zóna povede od poslední zatáčky k první. Není dlouhá, ale zajímavé na tomto místě bude, že jezdci budou moci nechat zadní křídlo otevřené i za ní. Důvodem je, že po výjezdu z Club, z poslední zatáčky, se k sobě vozy přiblíží až ve chvíli, kdy už bude třeba brzdit nebo se stáhnout. Takto mají možnost projet přes první a druhou zatáčku s otevřeným křídlem," řekl Charlie Whiting.