Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Albona osmé místo moc nenadchlo

Albona osmé místo moc nenadchlo

Vzbudil zájem Red Bullu i Ferrari?

Nejen McLarenu, ale také Williamsu evidentně sedí okruh Silverstone i anglické počasí. Oba jezdci měli dobrou rychlost již v pátek, takže Alexander Albon byl téměř zklamaný, když v kvalifikaci obsadil jinak výborné osmé místo. Jeho týmový kolega, nováček Logan Sargeant, to nezvládl a vypadl ve druhé části kvalifikace, takže naděje Williamsu na další bodovaný zásah se opět upírají k Thajci narozenému v Anglii.

Famózní víkend! Tak dobrý, že jsem byl téměř až zklamaný výsledkem kvalifikace. Ale byli jsme ve Q3 a máme osmé místo,“ uvědomuje si 27letý závodník. „Náš vůz byl dobrý, jakmile jsme v pátek poprvé vyjeli z garáže. Ostatní ale využili čas a zlepšili se. Nakonec máme výsledek asi takový, jaký se dal po pátku očekávat.

Albon předpokládá, že Williams FW45 je z nějakého důvodu odolnější vůči poryvům větru než většina konkurence. Kromě toho dobrou konkurenceschopnost připisuje také tomu, že jeho vůz byl od začátku roku dost dobrý v rychlých zatáčkách, které hrají na Silverstonu první housle. A Williams pokračuje ve vývoji svého vozu, nejspíše správným směrem.

A tak se zdá, že kromě vozu Williamsu se dobře vyvíjí i Albonova kariéra, se kterou je to jako na horské dráze. Ještě jako teenager byl přijat do juniorského programu Red Bullu, později byl z něho vyřazen, později se propracoval až do špičkového týmu Red Bull Racing, později ho z něj vyhodili, později získal místo u Williamsu a stal se tam jasným tahounem týmu. Teď některá média tvrdí, že se o něj opět zajímají přední týmy.

Albon byl vždycky rychlý a momentálně je opravdu ve formě,“ připustil Helmut Marko, který je šéfem motorsportu Red Bullu, kde má po zesnutí Dietricha Mateschitze větší slovo syn druhého spoluzakladatele společnosti, Thajec Chalerm Yoovidhya. Albon se dostal do Williamsu i s pomocí podpory thajské odnože společnosti Red Bull, které šéfuje Chalermův mladší bratr Saravoot. Kromě toho byl Albon viděn ve společnosti Frédérica Vasseura, šéfa týmu Ferrari a Corriere dello Sport tvrdí, že řeč byla o sezoně 2025.

Albon včera udělal britskému týmu radost, ale body se budou udělovat až dnes. Foto: Williams

Zdroj: Racer, Corriere dello Sport, úvodní foto: Williams