Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa: Räikkönen ve skutečnosti není žádný Iceman

Massa: Räikkönen ve skutečnosti není žádný Iceman

Nejistá budoucnost nyní ovlivňuje jeho výsledky na trati.

Felipe Massa mluvil o tom, jak chápe tíhu tlaku, kterému je nyní vystaven Kimi Räikkönen a jak se jeho nejistota promítá i do výsledků na trati. Brazilec byl ve Ferrari téměř tři roky Räikkonenovým týmovým kolegou a nevšiml si, že by ve vedlejší garáži pracoval nějaký Iceman. Naopak, mistr světa z roka 2007 potřebuje cítit jistotu.

"Není vůbec příjemné ocitnout se v takové pozici," řekl Massa narážejíc na Räikkonenovu nepodepsanou smlouvu. "Jistě to třeba brát v úvahu. Jeden z Kimiho problémů je určitě tady, v jeho hlavě, a je v opravdu nezáviděníhodné situaci. Tlak pro něj nyní musí být větším problémem než cokoliv jiného.

Všichni říkají, že Kimi je Iceman, ale to on vůbec není. Tlak mu nedělá dobře a odráží se na jeho výsledcích. Potřebuje být v pohodě a soustředit se na své výkony. Talent na to má, to bez debaty, a mohl by mít mnohem lepší výsledky. Všichni vědí, že by to bylo pro něj lepší, jenže tým možná chce jiného jezdce a již rozhodil sítě."

Massa to nemyslel tak, že by Scuderie Räikkönena nepodporovala, ale Ferrari je velká společnost, má obrovské množství fanoušků a je uprostřed mediální pozornosti a to jeho jezdcům dokáže zkomplikovat život.

"Tým svého jezdce vždy podporuje, ale oni jsou velká společnost, nikoli pouze závodní tým. Každý den jsou v médiích, a buď se o nich mluví v dobrém, nebo ve zlém. Občas to pak nabere takové rozměry, že pro jezdce i tým je těžké se s tím vyrovnat. Ale Ferrari je Ferrari, jsou největším, nejznámějším týmem F1, proto jsou vždy pod mnohem větším tlakem než lidé z jiných týmů."