Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen: Rychlost Ferrari bývá skryta za Mercedesem

Räikkönen: Rychlost Ferrari bývá skryta za Mercedesem

Nebýt kvalifikačních porážek, mohlo být vítězství víc.

Předevčírem jsme tu měli rozhovor s Jamesem Allisonem, který za jeden z klíčových faktorů vedoucích k maďarskému i malajskému vítězství považuje to, že je Mercedes bez boje pustil dopředu. V Malajsii jim pomohla brzká zastávka obou stříbrných vozů kvůli výjezdu bezpečnostního vozidla, v Maďarsku zase jejich pomalý start. Také Räikkönen si myslí, že kdyby on a Sebastian Vettel mohli v každém závodě jezdit svým tempem, nejednou by byli v cíli dřív než jezdci Mercedesu.

"Měli jsme (v Maďarsku) dobrou rychlost a dokázali jsme se od nich odpoutat. Nebylo to snadné, ale byli jsme konzistentně rychlejší než oni," řekl finský závodník Ferrari. "Nevím, jak by to vypadalo, kdybychom zůstali za nimi. Možná bychom naši rychlost nemohli využít, protože předběhnout je by bylo dost těžké."

Odhaduje se, že Ferrari má stále citelně slabší motor jako Mercedes, i proto jezdci Scuderie v soubojích kolo na kolo s Mercedesem a Williamsem často tahají za kratší konec. Nejednou jsme je kvůli tomu viděli sáhnout po alternativní strategii zastávek v boxech a nasazování odlišných směsí pneumatik jako soupeři.

Letos jsme již vícekrát měli pocit, že bychom mohli být rychlejší, než jsme nakonec byli, protože jsme zůstali zaseknutí za soupeři a nebyli schopni se dostat vpřed. Proto se dobrý start postaral o tak velký rozdíl. Bylo velmi příjemné uvědomit si, že se oba naše vozy dostaly na startu dopředu, protože starty dosud nebyly naší nejsilnější stránkou. Ukázali jsme, že tým kráčí správným směrem a vůz není vůbec špatný."