Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spielberg ve zpětném zrcátku: válka v DTM

Spielberg ve zpětném zrcátku: válka v DTM

Exkluzivní obrazové ohlédnutí za pátým závodním víkendem.

Pokud má Audi vyhrát šampionát tímto způsobem, tak dnes podle mě začali velkou válku,“ prohlásil po nedělním závodě na Red Bull Ringu Pascal Wehrlein, jenž se stal obětí kontroverzní kolize v posledním kole (informovali jsme zde).

Jak už to bývá, přebila rádiová kauza řadu momentů, které stojí za připomenutí: krásný taktický souboj dvou mazáků na špici; první body pro nováčky Auera a Götze; hádka Glocka s Molinou v parc fermé, kterou museli ukončovat maršálové....

 

DTM Spielberg 2015

Na jinak povedeném závodním víkendu v Rakousku ulpěla špína. Humbuk kolem pletich Audi však pomohl sérii dostat se do středu zájmu nejen specializovaných, ale také mainstreamových médií.

 

DTM Spielberg 2015

DTM zareagovala překvapivě dobře: briskně zveřejnila videa incidentu a podrobně se jím zabývala i ve svých tiskových zprávách, což v minulosti nebývalo zvykem. Na sociálních sítích si pak rádiová kauza začala žít svým vlastním životem.

 

DTM Spielberg 2015

Jak pravil klasik: „Rozkaz zněl jasně: nesmí projet za žádnou cenu!“ Ke standardním pokynům pro jezdce přibyl nový a hashtag #schiebihnraus se stal pro DTM reklamou k nezaplacení.

 

DTM Spielberg 2015

BMW ve Spielbergu příliš nezářilo. Po snovém víkendu v Zandvoortu přišlo velké vystřízlivění, když Mnichovští namísto se soupeři bojovali především se svými vozy.

 

DTM Spielberg 2015

Timo Glock se v kvalifikacích snažil využít každý centimetr dráhy, na víc než dvě místa v poslední řadě to však nestačilo. V sobotu prozradil, že BMW se opět potýká s využíváním potenciálu pneumatik, navíc se přidaly ještě problémy se stabilitou vozu při brzdění.

 

DTM Spielberg 2015

Automobilka navíc do Rakouska přijela ocejchovaná rozhodnutím odvolacího soudu DMSB, který potvrdil, že systém nainstalovaný na Norisringu do Blomqvistova vozu byl ilegální (více zde). Tohle téma však bylo velmi rychle passé...

 

DTM Spielberg 2015

Nejrychlejší zastávku v boxech v neděli předvedli mechanici Edoarda Mortary. V sobotu se Ital navíc mohl pyšnit nejrychlejším kolem závodu a také nejrychlejším kolem víkendu z první kvalifikace.

 

DTM Spielberg 2015

V pozávodním halasu kolem rádiové komunikace zanikla také informace, že Daniel Juncadella byl po závodě předvolán před komisaře, aby se zde zpovídal za údajné nesportovní chování během vyprošťování jeho nepojízdného vozu. Odešel bez trestu.

 

DTM Spielberg 2015

Půlení letošního ročníku si v Rakousku nenechalo ujít 52 000 diváků.

 

DTM Spielberg 2015

Nejvíce bodů pro BMW dovezl svým sobotním šestým místem Augusto Farfus. Tři kilometry před cílem byl ještě pátý, proti Ekströmovu mazanému útoku v posledním kole však byl bezbranný.

 

DTM Spielberg 2015

„Edo“ na trati, která mu sedí, válel i se zraněným palcem. Přesnou příčinu zranění prozradit nechtěl, jednalo se však prý o „hloupé zranění při sportu.“ Nelze tedy vyloučit ani tenis s Juanem Pablem Montoyou...

 

DTM Spielberg 2015

Mortara zažil více než povedený víkend. Po odstoupení Greena ukázal v prvním závodě soupeřům záda a za nedělního deště se dokázal probojovat na třetí místo. V celkovém pořadí mu nyní patří druhé.

 

DTM Spielberg 2015

Přesto si však po vyhrané sobotě prohlížel zadní část svého vozu s nedůvěrou. Vozy Audi měly na konci čtyřicetiminutového sprintu problémy s pneumatikami a Wehrlein se dokázal na konci Mortarovi přiblížit.

 

DTM Spielberg 2015

Vorsprung durch Taktik. Rozviklá skandál židli Wolfganga Ulricha? Zatím tomu nic nenasvědčuje. Šéf motorsportu byl sice na koberečku, vysoká patra Audi však ke kauze mlčí, ikdyž je zjevné, že image automobilky utrpěla. Do 14 dnů však budou muset držitelé lincence poskytnout stanovisko svazu DMSB. Ten pak rozhodne o dalším postupu.

 

DTM Spielberg 2015

Adrien Tambay krotí svůj zaječí smyk. Počasí přišlo v neděli s těžkým kalibrem a přenést pět set koní na zmáčenou vozovku nebylo jednoduché.

 

DTM Spielberg 2015

Paul Di Resta se během víkendu často pohyboval na hraně i za ní. V nedělním závodě při nájezdu do první zatáčky několikrát škádlil levými koly mokrou trávu.

 

DTM Spielberg 2015

Velké nasazení přineslo Skotovi třetí a deváté místo. V sobotním závodě však nestačil tempu vedoucí dvojice a v neděli se poroučel jako většina jezdců do kačírku.

 

DTM Spielberg 2015

Už dlouhých pět závodů Jamie Green nevybojoval jediný bod a situace kolem jeho aspirací na titul začíná být vážná. Technické závady se v DTM objevují zřídka, v sobotu však jedna přišla ve velice nevhodný okamžik – převodovka vyřadila Greena z vedení v závodu.

 

DTM Spielberg 2015

Kdyby Wehrlein tak často nechyboval, nepotřeboval by neustále pomoc od svých kolegů, aby posbíral body do šampionátu. Rychlost chráněnci Mercedesu nechybí, ta však není jedinou devizou mistrů.

 

DTM Spielberg 2015

Rakousko bylo druhým závodním víkendem, kdy byl Robert Wickens okraden. V Zandvoortu mu z hotelu sebrali jízdní kolo, ve Spielbergu mu Scheider zase sebral body. Částečně si to Kanaďan přivodil tím, že si ve druhé zatáčce vytvořil vlastní slow zone.

 

DTM Spielberg 2015

Mattias Ekström svedl na dálku profesionální a precizní souboj s Garym Paffettem. Oba se za dešti objevili na stupních vítězů už v Hockenheimu a dokazují tak, že zkušenosti jsou  v těžkých podmínkách k nezaplacení.


Foto: Martin Ševčík