Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen: Ferrari překvapilo i samo sebe

Räikkönen: Ferrari překvapilo i samo sebe

Alonso: Nemají se čím chlubit.

Kimi Räikkönen po dnešní kvalifikaci a zisku druhého místa na startu Velké ceny Itálie řekl, že Ferrari nepřekvapilo jen diváky, ale i samo sebe. Používá nové pohonné jednotky, ale i tak očekávalo mnohem větší ztrátu na Mercedes.

"Myslím, že jsme asi tak trochu překvapili i sami sebe. Očekávali jsme dobrý víkend, ale nepočítali jsme s tím, že by to mohl být jeden z našich nejsilnějších víkendů," přiznává finský pilot se dvěma desetinami sekundy ztráty na pole position Lewise Hamiltona.

"Nakonec jsme byli velmi rychlí na jedno kolo. Měli jsme několik dobrých kol a je to dobrý pocit, protože tohle je náš domácí závod a toto byla naše nejlepší letošní kvalifikace."

Mohlo by se Ferrari podařit domácí závod dokonce vyhrát? Asi to zítra nebude mít jednoduché, ale v neděli jsou jeho vozy zpravidla rychlejší než v sobotu.

"Určitě neočekávám lehký závod, ale obyčejně jsme jistější v závodě než v kvalifikaci."

Sebastian Vettel byl jistě zklamaný, že se do první řady nekvalifikoval on, ale také se už těší na neděli.

"Fantastický výsledek, druhá a třetí pozice a nebyli jsme daleko od Lewise, to bylo na dnešku nejpozitivnější a dává nám to hodně sebejistoty do zítřejšího závodu," řekl Vettel.

Maurizio Arrivabene držel informace o možném vylepšení pohonné jednotky v tajnosti, ale ještě před kvalifikací přiznal, že Scuderia minula tři žetony. Podle informací televize Sky byly všechny tři minuty na zlepšení spalovacího motoru. Podle slov šéfa Ferrari by ale nemělo jít o velkou změnu, pouze o další krok na cestě za cílem.

Nadšení kolem výsledku Ferrari přibrzdil Fernando Alonso, který si v Monze ještě loni užíval podporu tifosi a letos jezdí za McLaren-Honda.

"Zda se jim daří, to vždy záleží na tom, s kým je porovnáváte," začal vysvětlovat španělský závodník. "Ve srovnání s námi se jim daří opravdu skvěle, ale ve srovnání s uplynulými pěti lety, když jsme byli spolu, se vůbec nezlepšili. Párkrát jsme dokonce v Monze vedli šampionát a nyní jsou třetí (omyl), sto bodů za Mercedesem. Gratuluji, ale nemyslím si, že by Ferrari mělo být spokojeno s třetím místem a sto bodovou ztrátou."