Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kdo může za Räikkönenův katastrofální start?

Kdo může za Räikkönenův katastrofální start?

Arrivabene podezřívá pilota.

Kimi Räikkönen dokázal své ferrari dostat do první startovní řady rovinky v Monze, ale v neděli byl domácím hrdinou Sebastian Vettel. Räikkönenův červený monopost se po zhasnutí zelených světel nehnul z místa a po pár sekundách se zařadil až na samý konec 20 členného pelotonu. Namísto souboje s Lewisem Hamiltonem ho tak čekalo předjíždění vozů McLarenu, Toro Rosso i Sauberu. Jezdec si byl včera po závodě jistý, že vše udělal správně a selhala technika. Jeho šéf si však tak jistý není.

"Pokud zjistíme, že selhala technika, určitě se to dozvíte," ujistil nás Maurizio Arrivabene. "Nyní, po zhlédnutí záběrů z televize to vypadá, že trochu bojoval nebo zazmatkoval během provádění startovní procedury. Ale nebylo by správné někoho obviňovat dříve, než si prohlédneme data.

Ale buďme pozitivní. Měl fantastickou kvalifikaci a v závodě hodně předjížděl a počínal si velmi dobře. Ale není to ideální, v ideálním případě by byl Kimi první, kdo projel první zatáčkou."

Räikkönena záchrana alespoň části bodů a páté místo po zajímavém závodě moc nepotěšily a Monzu opouštěl zklamaný.

"Nevím, co to bylo, ale spustilo to anti-stall a po pár sekundách jsem se ocitl na posledním místě. Pak jsme už udělali, co se udělat dalo, závod byl dobrý, ale jsme zklamáni. V cíli jsme byli na pátém místě, ale když startujete z druhého místa a k první zatáčce přijedete poslední, tak to rozhodně není ideální. Takže jsme trochu zklamaní."