Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene: Z Kimiho je hodný kluk

Arrivabene: Z Kimiho je hodný kluk

Usmíval se a rozdával podpisy. Mise splněna.

Italský diváci měli v Monze příležitost setkat se s tak trochu jiným Kimim Räikkönenem. Například čtvrteční večer strávil rozdáváním autogramů fanouškům, činností, kterou nenávidí a každoročně se jí vyhýbá. A změnu si všimli i novináři. Jeho šéf Maurizio Arrivabene zavtipkoval, že z něj vychovává "hodného chlapce". Nebo to nebyl vtip?

"Prostě jsem si s ním popovídal mým způsobem! Ale ne, to byl jenom žert," řekl novinářům šéf Scuderie. "Párkrát jsme si o tom povídali a řekl jsem mu:" Já vím, že jsi velmi cool chlapík a asi tě mají rádi právě proto, že jsi tak cool. Ale aspoň tam budeš s nimi, s tifosi, budeš se podepisovat a můžeš i mávat rukou, občas říct ahoj a možná se i usmát."

Držel se instrukcí tak, až mě to samotného překvapilo. Samozřejmě, byl jsem rád. Je z něj hodný kluk a byl jsem šťastný, ale dlouho jsem to nevěděl dostat z hlavy. Řekl bych, že to nemohl být Kimi, jistě to byl dvojník!"

Ledový Fin byl jako vyměněný i v sobotu odpoledne. Nejenže porazil Sebastiana Vettela, ale dostal se až do první startovní řady a v neděli mohl odstartovat vedle Lewise Hamiltona. Škoda, že skvělý týden pokazil nepovedený start.