Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Wehrlein: Šance jsou 50 na 50

Wehrlein: Šance jsou 50 na 50

Buď bude závodit za Manor, nebo zůstane v DTM.

Pascal Wehrlein je nejen novým šampiónem DTM, ale i dosud nejmladším šampiónem v historii této série. Jen minulý měsíc oslavil 21. narozeniny a svůj mladý věk by chtěl využít k přesedlání do monopostu F1. Jelikož všechny ostatní závodní sedačky se minuly, mladý Němec by rád strávil nováčkovskou sezónu u Manoru. Chráněnec Mercedesu prozradil, že patří k favoritům na zisk jedné z jeho závodních sedaček.

"To doufám!" odpověděl Wehrlein na otázku, zda bude příští rok čtvrtým Němcem na startech velkých cen. "Mým cílem je jednoznačně dostat se do F1. V této chvíli jsou šance přibližně 50 na 50. Mohu zůstat další rok v DTM, což by nebylo vůbec špatné. DTM je velmi zábavná disciplína. Mohu se pokusit stát dvojnásobným šampiónem, s ničím jiným bych už nebyl spokojen. Ale cílem zůstává Formule 1. Cítím se být připraven na další krok."

wehrlein623

Manor potřebuje najít nového šéfa týmu, protože John Booth odejde po posledním závodě této sezóny. Wehrlein přesto věří, že nejmenšímu týmu F1 nepochybně svítá na lepší časy.

"Příští rok to bude téměř úplně jiný tým. Budou mít motory Mercedes a technickou podporu od Williamsu. Tím se mnohé změní. Budou mnohem konkurenceschopnější než v roce 2015."

Toto Wolff už krátce po uzavření nové smlouvy mezi Mercedesem a Manorem naznačil, že se Wehrleina pokusí dostat do jednoho z jeho vozů. Nebyl si však jistý, zda dokáže trumfnout celý zástup jezdců s bohatými sponzory.