Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Manor: Wehrlein není arogantní

Manor: Wehrlein není arogantní

Někdo si to vymyslel.

Pascal Wehrlein po skončení sezóny vysvětloval, proč dostal místo v týmu Force India Esteban Ocon. Oba letos jezdili za tým Manor, oba jsou v juniorském programu Mercedesu a oba s indickým týmem testovali, ale je to Wehrlein, kdo má více zkušeností s vozy a závody F1. Nechtěl být konkrétní, ale řekl, že si vybrala Force India a že rozhodlo něco, co se událo/dělo během testů, ale nesouviselo to s rychlostí ani se zpětnou vazbou. Dá se domyslet, že problém ležel v osobní rovině, což ale horlivě popírá závodní ředitel Manoru.

"Pascal je obrovský talent, o tom není pochyb, ale také je to milý kluk," řekl Dave Ryan. "Někteří lidé si už na Pascala udělali názor, ale mýlí se. Je to upřímný chlapík, snaživý a mimořádně talentovaný. Skvělý jezdec se skvělou technikou, schopný zorientovat se v různých situacích a my jsme s ním opravdu velmi spokojeni.

Nevím, proč lidé říkají, že je arogantní. Já jsem nikdy neviděl ani náznak něčeho takového. Nikdy. Každý, kdo s ním někdy dělal rozhovor, vám jistě řekne, že je to milý mládenec. A opravdu je. Má takový uličnický úsměv, rád pomůže, je pozitivní. Podle mě jen někdo něco řekl a ostatní se toho chytli. Ale není to pravda, je perfektní."

Proč tedy prohrál souboj o místo ve středu pole?

"Stačí, abyste si s ním pět minut povídali a musíte vědět, že není pravda, co se o něm říká. Nevím nic o tom, proč se Force India rozhodla takhle, to je její věc. Ale stačí pět minut, nebo třeba jen dvě, popovídat si s ním a rychle zjistíte, že je to super kluk. Není arogantní, je totálně soustředěný na svou práci."