Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Karam skončil u Ganassiho, našel si místo na Indy500

Karam skončil u Ganassiho, našel si místo na Indy500

Pojede za tým Dreyer & Reinbold Racing.

Američan Sage Karam, šampion Indy Lights z roku 2013, byl před koncem roku propuštěn od týmu Chip Ganassi Racing. Karam absolvoval s mistrovskou stájí dvanáct závodů z celkových šestnácti, chyběl jen v Long Beach, ve Velké ceně Indianapolisu, v Torontu a ve finálovém závodě na Sonoma Raceway. V Iowě vybojoval dvacetiletý mladík stupně vítězů.

Karam ale dlouho úplně bez práce nezůstal. Laso mu hodil tým, se kterým v IndyCar debutoval, Dreyer & Reinbold Racing. Karama potvrdil coby svého jezdce pro jubilejní stý ročník závodu 500 mil Indianapolis. Ve stejném závodě se Karam s týmem Dennise Reinbolda už v roce 2014, ještě coby devatenáctiletý maturant.

Tým oznámil angažování Karama na tiskové konferenci v Dallasu v sídle Karamova nového sponzora, společnosti Gas Monkey Garage, která se věnuje tuningu a restauraci historických vozů. Gas Monkey Garage se proslavila v pořadu televize Discovery Channel Fast N´Loud.

„Jsem opravdu nadšený, že pojedu stou Indy500 pro Gas Monkey Garage,“ řekl Sage Karam. „Je skvělé, se zase vrátit k týmu Dreyer & Reinbold, se kterým jsem měl skvělou Indy500 v roce 2014. Když jsem byl dítě, Discovery Channel byla jedna z mých oblíbených stanic a teď jsem si opravdu zamiloval Fast N´Loud s lidmi z Gas Monkey Garage. Miluji auta a koukat na tyhle kluky je zábava, takže se nemůžu dočkat, až s nimi budu spolupracovat a budu v květnu řídit jejich vůz.“

 

Vůz Sage Karama pro stý ročník Indy500.

 

Majitel týmu Dennis Reinbold v loňské sezóně vyplatil svého někdejšího společníka a bývalého pilota IndyCar Robbieho Buhla. „Jsme nadšení a hrdí na to, že budeme partnerem Gas Monkey Garage,“ řekl Reinbold. „Od loňské pětistovky jsme pracovali zvlášť tvrdě, abychom pro stý ročník měli konkurenceschopný program. Věříme, že Sage Karam je velmi talentovaný jezdec a nemůžeme se dočkat měsíce května.“

Tak jako v předchozích letech bude tým Dreyer & Reinbold Racing spolupracovat v Indianapolisu se stájí Kingdom Racing, jejímž ředitelem je bývalý pilot IndyCar Davey Hamilton. „Na základě našich předchozích zkušeností z práce se Sagem věříme, že může bojovat o vítězství,“ řekl Hamilton.