Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Andretti a Herta se dali dohromady a nasadí Rossiho

Andretti a Herta se dali dohromady a nasadí Rossiho

Američan přestupuje z F1 do IndyCar

Týmy Briana Herty a jeho bývalého zaměstnavatele Michaela Andrettiho budou v nadcházející sezóně Verizon IndyCar Series spolupracovat. Vloni nasazoval Herta vůz sám, Andretti pak v některých závodech měl čtyři vozy. Teď bude mít Andretti Autosport normálně tři vozy a čtvrtý bude společný. Stáje už avizovaly, že do něj posadí Američana Alexandera Rossiho.

Čtyřiadvacetiletý Američan bude řídit vůz s číslem 98. Vloni se mu podařilo získat druhé místo v sérii GP2. Rossi se navíc představil s týmem Manor v pěti závodech Formule 1. V předchozích sezónách závodil rodák z Kalifornie třeba ve Formuli Renault, GP4, International Formula Masters nebo Formuli BMW.

„Těším se na můj letošní debut ve Verizon IndyCar Series. Jsem hrdý, že pojedu za tak proslulý tým jako je Andretti Autosport,“ uvedl Rossi. „Ale jako jezdec se už nemohu dočkat, až začneme. Cílem je být konkurenceschopný hned od prvního závodu v St. Petersburgu."

Rossi poprvé usedne do vozu IndyCar 1. března, kdy se mu dostane zvláštního, soukromého, adaptabilního testu na floridském okruhu v Sebringu.

„Jsme opravdu nadšení, že se Alexander připojí k našemu týmu,“ řekl Michael Andretti. „Jeho životopis hovoří o jeho schopnostech. Věříme, že přechod do vozu IndyCar zvládne bezproblémově. To, že se u nás sešli poslední tři Američan ve Formuli 1 za posledních 25 let hovoří o tom, jaký talent tu máme (Kromě Rossiho a Michaela Andrettiho je členem týmu také Scott Speed).“