Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene chválí "velkolepého" Räikkönena

Arrivabene chválí "velkolepého" Räikkönena

Vettel věří, že Ferrari nemá vážný problém se spolehlivostí.

Šéf Ferrari si včera nevěděl vynachválit výkon Kimiho Räikkönena. Fin sice po pomalém startu ze čtvrté startovní pozice spadl o pár míst níže, ale rychle se probojoval na druhé místo a pak poměrně úspěšně držel tempo s vedoucím Nicem Rosbergem.

"Kimiho dnešní jízda byla velkolepá, absolutně velkolepá," řekl Maurizio Arrivabene. "Jeho předjetí Ricciarda po vnější straně zatáčky mi připomnělo jezdce ze starých dobrých časů. Velmi se mi to líbilo."

Arrivabene ale musel přiznat, že Räikkönen si za ztrátu pozic mohl sám.

"Slyšel jsem, že jeho prst asi usnul na páčce. To se někdy stává. Protočila se mu kola a ztratil tím trochu času, ale pak byl úžasný."

Sebastian Vettel do závodu ani neodstartoval, pohonná jednotka ho zradila už během zahřívacího kola.

"Vůbec ne," odpověděl Vettel na otázku, zda se obává o spolehlivost pohonných jednotek Ferrari. "Kimiho porucha v Austrálii pro nás byla překvapením a myslím, že jsme to už opravili. Nevím, jestli jsem dnes měl stejný problém, ale podle mě to bylo něco jiného. Viděl jsem kouř, takže jsme se rozhodli zastavit. Ještě nevím, co se stalo, ani zda se poškodil motor."

Arrivabene věděl po závodě o něco víc: "Podezříváme ventil nebo část vstřikování. Tak mi to alespoň bylo řečeno před 10-15 minutami. Musíme nejprve pořádně zkontrolovat motor. Kimimu se pokazilo turbo, tohle s tím nijak nesouvisí."