Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pat Symonds Haasu drží palce

Pat Symonds Haasu drží palce

Nepostavil dobrý vůz, ale umí s ním závodit.

Po první velké ceně sezóny jsme tu měli rozhovor s Patem Symondsem o nesprávnosti toho, jak rychle a jednoduše se nový tým Haas dostal k vozu schopnému bojovat o bodovaná místa a dobré umístění v poháru konstruktérů. Technický ředitel Williamsu ale v rozhovoru pro Sky Sports upřesnil, že mu vadí otevřené dveře pro další takové týmy a hrozící změna celé F1, ne konkrétní úspěch Haasu. Dokonce v určitém smyslu obdivuje práci amerického týmu během závodních víkendů, kdy vedle poznávání vozu, který sám nepostavil, dokáže bojovat o body.

"Je to fantastické. Lidé asi vědí, jaký mám postoj ke způsobu, jakým Haas dělá některé věci, ale samozřejmě je to vše v souladu s pravidly. Je to o tom, co všechno pravidla umožňují," vysvětluje Symonds.

"Podle mě to trochu poškozuje status konstruktéra, ale takové jsou pravidla a oni je šikovně využili. Dobře pro ně. Co mě ale zaujalo je, že sice ještě nevyrobili dobrý vůz, ale dokážou s ním dobře závodit. To pro nový tým F1 není vůbec jednoduché. Myslím, že u sebe mají lidi od Ferrari, ale také najali množství nových lidí, kteří předtím nikdy nepracovali v F1 a přitom odvádějí velmi dobrou práci."

Z třetího závodu sezony Haas odešel bez bodů, ale přesto zůstal nejbližším soupeřem Williamsu. V tabulce na něj ztrácí pouze 11 bodů.