Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen nemá problém s týmovou režií

Räikkönen nemá problém s týmovou režií

Dále čeká na smlouvu, ale není netrpělivý.

Kimi Räikkönen v Baku velmi ochotně pustil Sebastiana Vettela před sebe, přestože bojovali o stejnou pozici a oba jeli jednozastávkovou strategii. Vettel jen vyměnil pneumatiky později a díky tomu byl rychlejší. Finovi vůbec nevadilo, že byl požádán o uvolnění cesty, hlavně když už měl na kontě pětisekundovou penalizaci a udržení Vettela za zadním křídlem by ho na stupně vítězů nedostalo. Pokud se ale něco podobného bude opakovat, mělo by to být zorganizováno lépe, protože výměna ho stála hodně času a pomohla Sergiu Pérezovi.

"Souhlasil jsem s rozhodnutím, protože jsem beztak dostal penalizaci. Konec příběhu by to tedy nezměnilo," řekl Räikkönen. "Ale myslím si, že jsme to mohli udělat o trochu lépe. Nevím, jak přesně, ale měl jsem pocit, že jsem tím ztratil příliš mnoho času. V tom kole jsem přišel o 2.5 sekundy, přitom jsem samozřejmě závodil proti vozu Force India, chtěl jsem ho udržet více než 5 sekund za sebou. Nakonec to nebylo tak důležité. Samotné rozhodnutí bylo správné, jen si myslím, že jsme to mohli udělat jinak, abych ztratil méně času."
 
Räikkönen nadále čeká na rozhodnutí ohledně jeho budoucnosti ve Ferrari, jeho šéf ale s podpisem smlouvy nespěchá.

"Ještě je příliš brzy mluvit o příští sezoně, když počet vítězství na našem kontě je stále 0," řekl Maurizio Arrivabene. "Čeká nás ještě dlouhá cesta, nespěcháme a musím říci, že ani on nikam nespěchá. Je zpátky ve formě, plně koncentrovaný na svou práci. Ukázal, že je Sebastianovi dobrým týmovým kolegou, ale když se podíváte na Kimiho časy v některých sektorech, tak v jedné části závodu byl on ten rychlejší."