Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bude Mika Häkkinen testovat pro McLaren?

Bude Mika Häkkinen testovat pro McLaren?

Alex Wurz se do nového MP4/20 zatím nevejde.

Budoucnost Alexe Wurze v McLarenu není z pohledu rakouského jezdce příliš optimistická. Objevily se totiž informace, že se tento testovací jezdec nevejde do nejnovějšího šasi Adriana Neweyho.
 
Wurz připustil, že poprvé seděl v těsném kokpitu monopostu MP4/20 před měsícem. Ukázalo se totiž, že se Alex do stísněného prostoru prostě nevejde. K podobné situaci došlo již minulý rok v listopadu v případě MP4/19A. Wurz tehdy nebyl schopen pokračovat v testování až do té doby, než přišel McLaren v lednu s novým šasi.
 
Minulý rok se jednalo o chybu v návrhu prvních několika vozů. Vše se podařilo vyřešit dva měsíce před začátkem sezóny a já mohl opět testovat,“ vysvětlil Wurz.
 
Tentokrát je menší kokpit podstatou návrhu. I když se do něj dokáži nasoukat a řídit, což je alespoň pocit který jsem si odnesl z továrny, nevydržím to příliš dlouho. Neměl bych správný cit pro auto, protože jsem v kokpitu doslova zmáčknutý.
 
Potřeboval bych úpravu auta, abych se v něm cítil pohodlně a mohl pokračovat v testování. Vím, že se nevejdu do prvních modelů, mohu však pokračovat v testech s MP4/19B.
 
Doufám, že jakmile začne tým vyrábět šasi pro testovací, tak postaví i prostornější variantu. To by mi umožnilo zapojit se i do vývoje MP4/20. V tuto chvíli však není jisté, že se tak stane.
 
Problémy s kokpitem, které pronásledují Wurze, jsou pro Alexe zvláště nepříjemné v okamžiku, kdy se v souvislosti s testováním objevilo jméno dvojnásobného Mistra světa formule 1 Miky Häkkinena. Fin již podepsal smlouvu na účast v seriálu DTM pro příští rok.