Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alexander Wurz: "Chce to jinak postavit kamery"

Alexander Wurz: "Chce to jinak postavit kamery"

Předseda GPDA vidí slabinu F1 v kvalitě TV přenosů.

Někdejší pilot F1 a současný předseda závodnických „odborů“ GPDA Alexander Wurz je s aktuálním směřováním šampionátu spokojen. Slabinu však vidí v kvalitě televizních přenosů.

Rakušan se pro britský Autosport vyjádřil v tom smyslu, že divákovi u obrazovky chybí lepší prožitek rychlosti monopostů. „Chyba je v rozmístění kamer. Pořád se uplatňuje starý model, s využitím „dlouhého skla“. Chápu, že tu hrají roli i obchodní důvody. Potřebujeme se ale dostat blíž k dění na trati.

Wurz zdůraznil, že v Austrálii tento problém nebyl tak zřetelný, protože dráha byla úzká a vozy se pohybovaly v blízkosti zdí. V Šanghaji s obrovskými únikovými zónami se však auta budou ztrácet a působit pomalým dojmem, hlavně na konci cílové rovinky.

Na druhou stranu ovšem účastník 69 velkých cen pochválil autenticitu přenosu z Albert Parku: „Když slyšíte, jak několikanásobný mistr světa stěží mluví do rádia, protože celou dobu se pohybuje na limitu, pak nemusíte nikomu vysvětlovat, jak fyzicky náročné závodění je.“ A resumé? „Všechno záleží na novém vlastníkovi. Ten musí promovat, promovat a zase promovat.