Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wurz mentorem jezdců Williamsu

Wurz mentorem jezdců Williamsu

Rakušan bude pomáhat pilotům týmu z Grove.

Williams angažoval svého bývalého pilota Alexandera Wurze do role mentora svých jezdců, díky svým bohatým zkušenostem ze světa Formule 1 by pro ně totiž mohl být velkým přínosem.

Wurz závodil pro Williams v roce 2007 a už nyní, při druhé sérii předsezónních testů v Barceloně, je přítomen v garáži týmu z Grove.

Williams navíc oznámil, že Wurz bude jezdit na letošní velké ceny, kde bude poskytovat radu Brunovi Sennovi a Pastoru Maldonadovi.

"Tohle je od Williamsu skvělá iniciativa a ukazuje, jak moc se tým snaží optimalizovat svou výkonnost," řekl ke své nové roli Wurz.

"Ve své kariéře sportovce, která začala v mých dvanácti letech u závodění s BMX, zahrnuje přes dekádu ve Formuli 1 a stále trvá (Wurz závodí ve vytrvalostní sérii World Endurance Championship), jsem měl štěstí, že jsem získal tolik zkušeností.

Vyrůstal jsem v rodinném byznysu trénování jezdců a já si přirozeně užívám, když mohu pomáhat svým kamarádům atletům fungovat na své nejlepší úrovni.

Vážně se těším, že využiji své znalosti a pomohu Williamsu v této důležité části jeho historie."

Šéfinženýr týmu Mark Gillan dodal: "Jsem nadšený z toho, že budeme opět pracoval s Alexem a těším se na jeho hodnotný přínos jezdcům, jelikož se celý tým snaží neustále zlepšovat ve všech svých aspektech."