Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alexander Wurz dostal nabídku na místo šéfa Manoru

Alexander Wurz dostal nabídku na místo šéfa Manoru

Závodním ředitelem bude Dave Ryan.

Alexander Wurz na začátku tohoto týdne oznámil ukončení závodní kariéry, už v oficiální zprávě pro tisk ale uvedl, že plánuje zůstat v motorsportu.

"Chci zůstat blízko závodění, mám to v krvi. Všichni moji známí vědí, že vždycky mám rozjetých několik projektů včetně zvyšování bezpečnosti na silnicích a navrhování tratí," oznámil Wurz.

Rakušan, který se v F1 třikrát postavil na stupně vítězů a dvakrát zvítězil v 24 hodinovce v Le Mans, ale má na stoje také nabídku od majitele Manoru, a to rovnou na místo šéfa týmu.

"Mohu potvrdit, že jsem od Stephena (Fitzpatricka, majitele týmu) dostal nabídku, ale raději bych se k tomu nyní nevyjadřoval. Myslím, že Stephen udělal dobře, když koupil tým a smlouvy s Mercedesem a Williamsem ukazují, že jsou na slibné cestě."

Manažerské křeslo se uvolnilo kvůli dosud nevysvětlenému odchodu Johna Bootha a sportovního ředitele Graeme Lowdona. Fitzpatrick tedy musí shánět posily a jednou z nich je Dave Ryan, bývalý sportovní ředitel McLarenu, který v Manoru obsadí nově vytvořenou pozici závodního ředitele.

"Jsem nesmírně nadšený, že se k Manor Marussia F1 připojuji v tomhle klíčovém okamžiku jeho rozvoje," oznámil Ryan. "Po čase stráveném se Stephenem rozumím jeho vizi budoucnosti tohoto týmu. Nepochybně připravil pevnou platformu, od které se tým bude moci v nadcházejících sezónách odrazit a udělat velké kroky vpřed."

Ryan odešel z McLarenu na začátku sezóny 2009, po provalení skandálu s lhaním závodním stevardům ohledně komunikace s Lewisem Hamiltonem během fáze za bezpečnostním vozem, který vedl k diskvalifikaci jezdce z Velké ceny Austrálie 2009.