Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg se vrátí silnější

Rosberg se vrátí silnější

Co tě nezabije, to tě posílí?

Jezdci se pomalu vracejí ke svým rodinám a partnerkám a čeká je letní odpočinek, ale když se vrátí, bude je čekat Nico Rosberg silnější než kdykoliv předtím. Alespoň to o sobě tvrdí německý jezdec. Zřejmě ho utěšuje přísloví: "Co tě nezabije, to tě posílí."

"Lewis v posledních pár závodech nevypadal rychle, on byl rychlý. To není jedno a totéž!" vysvětlil Rosberg. "Vždy to bude boj. Teď jsem zklamaný, protože jsem měl výbornou kvalifikaci, dobrý pocit z vozu a v pátek i dobré závodní tempo, takže jsem byl velmi optimistický. Myslel jsem si, že to mám už téměř v kapse. Jsem velmi zklamaný, že se to celé pokazilo, ale už vícekrát jsem ukázal, že po takto špatných momentech se vždy vrátím silnější. Dokázal jsem to znova a znova, takže nemám obavy."

Rosberga dlouho po závodě hněvala i nekonzistence v rozhodování závodních stevardů. Myslí si, že kdyby na jejich místě seděl někdo jiný, trest by možná nedostal.

"Je to jeden z problémů našeho sportu. Nenajdete dvě úplně stejné nehody a přitom nemůžeme mít stálé stevardy, kteří by s námi létaly kolem celého světa. Proto to nikdy nebude dokonalé, ale mohlo by to být lepší. Neříkám, že kvůli tomuto případu, ale obecně. Je to problém v oblasti, kde je vždy co zlepšovat."

Rosberg ani nesouhlasí, že způsobil stejnou situaci, která v posledním kole VC Rakouska skončila kolizí s Lewisem Hamiltonem.

"To se nedá srovnat, protože jsme byli v jiných pozicích. Tentokrát jsem byl jednoznačně vpředu, takže se to nedá srovnávat."