Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

IndyCar v příští sezóně přidá jeden závod – ovál Gateway

IndyCar v příští sezóně přidá jeden závod – ovál Gateway

Další nové závody by měly přibýt v roce 2018

Zatímco v předchozích letech jsme museli na zveřejnění kalendáře na nadcházející sezónu IndyCar Series čekat několik týdnů po skončení sezóny, letos se dozvíme zřejmě ještě během srpna, kde bude IndyCar v příští sezóně závodit.

Výkonný ředitel společnosti Hulman & Company, která INDYCAR vlastní, Mark Miles by chtěl kalendář na nadcházející ročník a také provizorní kalendář na sezónu 2018 zveřejnit během dvou až tří týdnů. Žádné velké překvapení ale v kalendáři na nadcházející ročník nečekejme, podle Milese by měl vypadat prakticky stejně jako letošní, s možností, že by INDYCAR mohla přidat jeden závod.

Podle webu Racer.com je tím budoucím přírůstkem do kalendáře ovál Gateway Motorsports Park ležící ve státě Illinois při hranici se státem Missouri na pravém břehu řeky Mississippi u druhého největšího města státu Missouri, u St. Louis.

Okruh má už zkušenosti s pořádáním závodů IndyCar. V letech 1997 až 2000 hostil závod CART a v letech 2001 až 2003 pak závody Indy Racing League. Jenže kromě premiérového závodu CART v roce 1997 se závody nesetkaly s velkým diváckým zájmem.

Noví majitelé okruhu ale věří, že se jim podaří fanoušky přilákat. Ostatně na středozápadě se IndyCar daří. Stačí se podívat na skvělé návštěvy, které letos přišly třeba na Road Ameriku, Mid-Ohio, o Indianapolisu nemluvě.

Závod zřejmě INDYCAR umístí někam do letních měsíců, protože další velké závody hostí Gateway v červnu a září. INDYCAR tak bude mít šest závodů na oválech – ve Phoenix, Indianapolis, Texas, Iowa, Gateway a Pocono.

Společně s kalendářem na sezónu 2017 by INDYCAR chtěla naznačit, jak bude vypadat sezóna 2018 a zveřejnit nezávazný kalendář. V tom by se mohly objevit další nové, nebo staronové, závody. Hovoří se třeba o návratu do Austrálie na okruh v Surfers Paradise, o návratu na populární okruh v Portlandu nebo o druhý kanadský závod, tentokrát v Calgary.

„Chtěli jsme začít sezónu 2017 dříve, ale zůstávám optimistou, že v roce 2018 začneme už v únoru. Teď to bude vůbec nejdříve, co jsme kalendář na nadcházející sezónu zveřejnili, což je dobře pro naše promotéry a fanoušky,“ řekl Raceru Mark Miles.