Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Arrivabene: Vettel si musí svůj plat ve Ferrari zasloužit!

Arrivabene: Vettel si musí svůj plat ve Ferrari zasloužit!

Smlouva se zatím prodlužovat nebude.

Scuderia Ferrari měla po personálním zemětřesení v Maranellu a příchodu Sebastiana Vettela nečekaně dobrou sezonu 2015 a letos měli společně bojovat o mistrovský titul. Ferrari ale nesplnilo očekávání svého ředitele Sergia Marchionneho a svých fanoušků, v Itálii se stále hlasitěji ozývají hlasy, že ani Vettel neodvádí své maximum a v týmu roste nervozita. Sky Sports Italy se proto v Japonsku zeptalo šéfa Scuderie, Maurizia Arrivabeneho, zda nechce situaci uklidnit předčasným prodloužením Vettelovy smlouvy, která vyprší po příští sezoně, jak to Ferrari dělávalo v éře Michaela Schumachera.

"Nemyslím si, že bychom prodloužením smlouvy zvýšili jeho sebevědomí. Dnes je hodně věcí jinak a co fungovalo s Michaelem, nemusí nutně fungovat se Sebastianem," řekl Arrivabene, který situaci ve Ferrari za Schumacherovy éry sledoval z pozice manažera Marlbora. "Sebastian se jen potřebuje soustředit na vůz. Je to člověk, který (ze sebe) dává strašně moc a někdy se kvůli tomu může stát, že se tak trochu zajímá o všechno. Občas je potřeba připomenout mu, aby se soustředil na svůj hlavní úkol. Nemluvím o polemice. Dělá to, protože je stoprocentně součástí rodiny, kterou je tým Ferrari."

Arrivabene je pevně rozhodnutý nemluvit s Vettelem o prodloužení smlouvy dříve, než začne sezona 2017. Může být součástí rodiny i velkou hvězdou, ale své místo v nejoblíbenějším závodním týmu na světě si musí zasloužit.

"Sebastian má smlouvu. Jsme spolu letos a budeme spolu příští rok. Během příští sezony se rozhodne, co bude potom. Každý z nás má cíle. Já je mám, tým je má, Sebastian je má. Všichni je máme. Takže je jen správné, když si každý bez rozdílu musí zasloužit své místo a svůj plat."