Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen překvapen svou rychlostí

Räikkönen překvapen svou rychlostí

Vettel je připravený na boj.

Kimi Räikkönen byl již včera překvapený svým nejlepším časem v druhém tréninku, který ho dostal za jezdce Mercedesu a před všechny ostatní soupeře. Dnes se v kvalifikaci situace opakovala a Räikkönen je opět překvapený. Jezdci Mercedesu byli pouze o 3 desetiny sekundy rychlejší, Sebastian Vettel o necelou desetinu pomalejší a Red Bull porazil o více než 2 desetiny. Zítra mu tedy bude patřit výhodná pozice za zadními křídly dvou stříbrných vozů.

"Je to víceméně stejný vůz, se kterým jsme závodili před týdnem a nemyslím si, že by ostatní udělali větší změny," řekl Räikkönen, čímž poukazoval na těsnou malajskou kvalifikační porážku. "Jsem příjemně překvapen chováním vozu i rychlostí. Nebylo snadné najít správné vyvážení, ale byl opravdu dobrý. Zatím je to dobré. Sice tady nejsme kvůli třetím místům, ale byli jsme blízko. Docela dobré."

Oba jezdci Ferrari si na tento víkend u Pirelli objednali až 9 sad měkkých pneumatik, kvůli čemuž měli méně středně-tvrdých i tvrdých jako piloti Red Bullu.

"Rozhodně nám to neuškodilo, to je jisté," odvětil finský jezdec na otázku, zda mu jízda na měkkých pneumatikách v trénincích pomohla lépe se připravit na kvalifikaci.

"Když máte větší množství stejných pneumatik, je to jednodušší, protože se můžete pustit i do ladění detailů. Pokud v kvalifikaci něco není správně, už nemáte prostor udělat úpravu. Celý víkend nás trápila přetáčivost vozu, i v kvalifikaci. Trochu nás to zpomalilo v prvním sektoru, ale nakonec to bylo lepší, byli jsme o trochu rychlejší. Je to o sladění malých detailů a nám se to víceméně podařilo."

Rychlost potěšila i Sebastiana Vettela. Zítra ji bude velmi potřebovat, protože kvůli penalizaci za kolizi v první zatáčce VC Malajsie neodstartuje vedle Räikkönena, ale až za Maxem Verstappenem, Danielem Ricciardem a Sergiem Pérezem.

"Třetí místo bylo na dosah, ale Kimi odvedl lepší práci," přiznal Vettel. "Ale celkově to byl dobrý den na trati, kde jsme podle některých lidí neměli mít žádnou šanci. Myslím, že jsme jim dokázali, že máme dobrý vůz a zítra to může být dobrý boj."