Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Překvapený Räikkönen: Bylo to průměrné kolo

 Překvapený Räikkönen: Bylo to průměrné kolo

Mercedes bude ve vlastní lize.

Včera jsme kromě souboje kandidátů na mistrovský titul o pole position mohli sledovat i mimořádně těsný boj jezdců Red Bullu a Ferrari. Ve finálové části kvalifikace byl po první vlně pokusů na třetím místě Max Verstappen a Kimi Räikkönen až na šestém. Svým posledním měřeným kolem ale finský jezdec přeskočil Daniela Ricciarda, Sebastiana Vettela i Verstappena, který tak sice odstartuje z druhé řady, ale z méně výhodné strany. Räikkönen přitom toto rozhodující kolo považuje za průměrné a po skončení kvalifikace byl překvapen, že jím porazil své soupeře.

"V některých místech, některých zatáčkách jsem s vozem po celou kvalifikaci bojoval," přiznal Räikkönen. „Popravdě, poslední kolo jsem považoval za přinejlepším průměrné, ale stačilo na zisk třetího místa. V prvních dvou zatáčkách se mi nedařilo zahřívat pneumatiky, nebyl jsem spokojený s prostřední částí, ale nakonec to bylo dobré. Uvidíme, co bude v našich silách (v závodě)."

Třetí místo je to nejlepší, co mohl jezdec Ferrari včera získat, jenže pohár je stejně poloprázdný, jako poloplný. První řada patří Mercedesu, a i když Interlagos patří k nejkratším okruhům v kalendáři, Räikkönenova ztráta na Lewise Hamiltona se vyšplhala na téměř 7 desetin sekundy. Mercedes tedy dnes pravděpodobně nebude mít žádnou konkurenci.

"Vypadá to tak, že Mercedes je příliš daleko, ale snad budeme mít dobrý závod."

Jelikož Vettel obsadil páté místo, kvalifikační skóre jezdců Scuderie se vyrovnalo na 10:10 a o lepším kvalifikantovi se rozhodne až v Abú Zabí.

"Byla to dobrá kvalifikace, i když samozřejmě nemohu být zcela spokojený, protože jsme mohli být oba v druhé řadě," řekl Vettel, kterého nejspíš těšil alespoň start z lepší strany trati. "Kimi dnes odvedl velmi dobrou práci a v rozhodujícím kole dal všechno dohromady. Ale abych byl upřímný, v některých kvalifikacích jsem nebyl spokojený se svým výkonem. Dnes jsem byl po prvním pokusu spokojený, ve druhém jsem byl příliš opatrný a příliš agresivní na nesprávných místech. Ale celkově byla rychlost na jedno kolo mnohem lepší než v pátek a obvykle míváme dobré závodní tempo."