Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes má nového juniora

Mercedes má nového juniora

Konkurence pro Wehrleina a Ocona?

Po Valtterim Bottasovi nám Mercedes představuje ještě jednoho jezdce, který příští rok usedne za volant vozu W08. Mercedesu totiž kromě závodního jezdce chyběl i testovací jezdec, jelikož Esteban Ocon loni odjel druhou polovinu sezóny ve voze Manor a letos bude závodit za Force India. Pascalu Wehrleinovi se našlo místo v týmu Sauber, takže oba členové juniorského programu Mercedesu se budou účastnit velkých cen. Pravidlo o společných testech týmů F1 během sezóny ale říká, že každý tým musí dva ze čtyř testovacích dnů věnovat nezkušenému nováčkovi. Wehrlein a už ani Ocon tuto podmínku nebudou splňovat, takže Mercedes hledal talentovaného jezdce bez zkušeností se závoděním v F1.

Vyvoleným je britský jezdec George Russell. 18letý jezdec má za sebou dvě sezóny v Evropském šampionátu F3 a loni mu tam patřilo konečné třetí místo.

"Je skvělé stát se součástí juniorského programu. Být podporován týmem mistrů světa je neuvěřitelná příležitost. Už jsem začal s prací v simulátoru a ani nejméně nepochybuji, že pracuji s nejlepšími lidmi v oboru, kteří mi pomohou růst po jezdecké i osobní stránce," řekl Russel.

"George nás velmi zaujal svými výkony v juniorských sériích, proto jsme ho již nějakou dobu pozorovali. Jeho kariéra teprve začíná, ale má obrovský potenciál," řekl Toto Wolff, generální ředitel týmu Mercedes.

Russel bude příští rok závodit za tým ART v sérii GP3.