Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen reaguje na kritiku od bývalého šéfa

Magnussen reaguje na kritiku od bývalého šéfa

Zdroje nejsou všechno, Haas je pravý závodní tým.

"Magnussen mě osobně zklamal. Je talentovaný, ale chybí mu disciplína a příliš často hledal výmluvy," řekl minulý týden Cyril Abiteboul o Kevinu Magnussenovi. Dánského závodníka nenechala slova jednoho z jeho bývalých šéfů celkem chladným, ale odmítl se s ním předhánět v praní špinavého prádla na veřejnosti.

"Je jednoduché o někom říci, že jen hledal výmluvy," řekl Magnussen. "Vždycky jsem říkal to, co jsem si myslel a dával jasně najevo svůj názor a jemu se to nelíbilo. Když si to myslí... Nemůžu mu zakázat, aby byl se mnou nespokojený, ale nemusel to říkat takto veřejně. Podle mě, když někdo s někým není spokojený, má to zůstat mezi nimi. On udělal opak, neudržel to mezi mnou a jím, šel s tím do médií. Asi je to jeho způsob. Jak myslí.

Haas loni skončil v poháru konstruktérů o jedno místo výše než Renault a Magnussen věří, že tento úspěch se může opakovat.

"Pro mě je to už minulost. Nemám důvod někomu vyprávět o jejich problémech, není to pro mě důležité. Důležité je, abychom je porazili. Může se nám to podařit, protože ještě hodně vody proteče než se zlepší, při jejich problémech. Jak jsem již několikrát řekl, mají tam tým skvělých lidí, se kterými jsem byl rád a kteří zůstali mými přáteli. Nevycházel jsem jen s pár lidmi."

Magnussen po zkušenostech z McLarenu a Renaultu pochopil, že vysoký rozpočet není všechno.

"Pochopil jsem, že tento sport není jen o zdrojích. Můžete mít mnoho lidí, ale pokud nepracují jako jeden tým, tak je to k ničemu. Přijít sem je jako vrátit se ke kořenům závodních týmů. Takhle by to mělo vypadat. Nemůžete do projektu prostě přisypat další lidi a očekávat výsledky. Je velmi zajímavé vidět takový rozdíl."