Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen by se vrátil do McLarenu i Renaultu

Magnussen by se vrátil do McLarenu i Renaultu

Zas tak zle mu tam nebylo

Nejen jezdci ze špičky, ale i mnozí ostatní si teď lámou hlavu nad otázkou, za koho budou závodit příští rok. Obzvláště v turbulentních časech by bylo fajn přestoupit do lépe finančně zabezpečeného týmu. I Kevin Magnussen začal vysílat pozitivní signály směrem k týmům McLaren a Renault, ačkoli nejsou tak dávno časy, když si život v malém Haasu nedokázal vynachválit. Připomeňme, že u McLarenu musel uvolnit závodní sedačku Fernandu Alonsovi, vrátil se na místo testovacího jezdce a následně dostal padáka. Dveře Renaultu za sebou zavřel s tím, že ho vedení týmu podceňovalo.

"McLaren mě poslal na lavičku náhradníků, na to nevzpomínám rád. Ale stále je to tým, který mě dostal do F1 a já jsem mu za to vděčný," vysvětluje 27letý dánský závodník, jenž do F1 vstoupil jako šampion formule Renault 3.5 a budoucí jednička McLarenu.

"Druhou šanci mi dal Renault, když to už vypadalo, že se z F1 vytratím. I za to jsem velmi vděčný. Mám s těmito dvěma týmy svou zkušenost, ale to není na překážku. Jsem otevřený všem příležitostem. U Renaultu i McLarenu jsem měl těžké časy, ale oba týmy mají můj respekt.

Z mého úhlu pohledu jsem nespálil mosty a podle mě to neudělali ani McLaren a Renault. A kromě toho, oba týmy udělaly změny v nejvyšším managementu. Když jsem závodil za Renault, Fred Vasseur byl součástí vedení i toho, co v týmu vytvářelo napětí. Teď už ale šéfuje týmu Alfa Romeo. Měl jsem s ním třenice, přitom teď se vždy pozdravíme a dáme řeč."

Doplňme, že z McLarenu ho poslal pryč Ron Dennis, když v týmu ještě nebyli Zak Brown ani Andreas Seidl.

Magnussen nebyl v Renaultu šťastný, ale teď by se vrátil. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.cz