Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen je připraven rozloučit se a jít dál

Magnussen je připraven rozloučit se a jít dál

Pár let snad i stačilo

Je vcelku jisté, že Kevin Magnussen F1 opouští. Neobsazených míst je málo a žádný ze šéfů týmů nezmiňuje jeho jméno. Samozřejmě, vždy je možné, že se jezdec vrátí po roce nebo i dvou, ale prozatím to vypadá na definitivní konec. Magnussenovi je 28 let a za sedm let ve F1, z nichž šest závodil, má na kontě jedno umístění na stupních vítězů. Druhé místo získal ve svém prvním závodě F1 a okamžitě byl považován za budoucí velkou hvězdu týmu McLaren. Poslední čtyři roky závodil za malý tým Haas a šance vrátit se do většího byla již dlouho hodně mizivá, takže závodník se může i těšit na lepší místo v některé z méně prestižních sérií.

"Už jsem se s tím smířil," řekl Magnussen před svou poslední velkou cenou F1. "Nikdy neříkej nikdy, obzvlášť v motorsportu, hlavně ve F1. Ale jsem připraven nastoupit do svého posledního závodu. Vyjedu na trať a co nejvíce si to užiji. Jízdu, vůz... Závodit v těchto vozech je fantasticky uspokojivé. Už fakt, že jsem měl možnost závodit v nich, mi dělá velkou radost. Jako dítě jsem snil o závodění ve F1. Chtěl jsem se sem dostat, chtěl jsem v ní udělat kariéru. Takže mohu říct, že jsem měl to štěstí a splnil se mi sen."

Po VC Austrálie 2014 Magnussenovi všichni předpovídali velkou budoucnost ve F1. Foto: McLaren

Jednou se už z pole závodníků F1 ztratil. Po první sezoně z něj McLaren udělal testovacího jezdce, aby uvolnil místo pro Fernanda Alonsa. Tehdy ještě před posledním závodem nevěděl, zda bude vyměněn on nebo týmový kolega Jenson Button. Teď je všechno jiné.

"Nejsem smutný, jako jsem byl v roce 2014. Tehdy jsem byl nervózní a tak... V Abú Zabí jsem měl otřesný závod. Byl jsem jako na trní. Tehdy mi řekli (McLaren), že využijí opci, ale pak to neudělali. Nakonec mě poslali pryč. Tehdy jsem byl smutný a v depresi. Teď  ale mám za sebou pár let závodění ve F1 a už se těším na nové věci přede mnou.

Jistěže, když po závodě zaparkuji a přijde čas vystoupit z vozu, budu myslet na to, že to může být naposled. Nejvíc emocí ale bude při loučení s mechaniky a dalšími lidmi z Haasu. Pár lidí mi neskutečně přirostlo k srdci. Mnoho dalších mě podporovalo všechny čtyři roky, co jsem tady byl a spřátelil jsem se s nimi. Byl jsem s nimi každý druhý víkend, takže mně určitě budou moc chybět," povzdechl si Magnussen.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas