Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussen chystá přestup do velkého týmu

Magnussen chystá přestup do velkého týmu

V roce 2021 jistě nadejde jeho čas

Kevin Magnussen již není v Haasu spokojený, zdá se mu příliš malý. Jeho ambicí je dostat se do některého ze špičkových týmů a je přesvědčen, že už je v pořadníku, jelikož předvádí vynikající výkony. Kromě toho, hodiny tikají a na konci příštího roku mu bude 29 let. Po třicítce a bez vítězství na kontě se pak už místa v top týmech hledají čím dál obtížněji.

"Mám pocit, že jsem v pořadníku jezdců, kteří si zaslouží závodit za velký tým," prohlásil dánský závodník. "Ale na mém pocitu nezáleží, důležité je pouze naplnit očekávání. Pak se musím spolehnout na své lidi, že dokáží otevřít správné dveře. Je mi pouze 27 a řekl bych, že teď mám nejlepší kombinaci mládí a zkušeností."

Magnussen přitom již závodil za týmy McLaren a Renault, ale v jejich slabších sezonách. Další šanci by se mohla postavit do cesty jeho pověst tvrdého závodníka, který svůj vůz poškodí častěji, než by bylo nutné.

"Nedělám to schválně, nejde mi o vynucení si respektu. Podle mě je to prostě s pravidly stejné jako s bílými čarami na trati. Čím blíže k nim se dostanete, tím jste rychlejší. Není důvod nechávat mezi sebou a čárou prostor navíc. Snažím se nečíst, co se o mně píše v médiích. Zajímá mě názor týmu a mých šéfů a od těch se mi dostává velkého respektu,“ konstatoval.