Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Potvrzeno: Magnussen přestupuje do Haasu

 Potvrzeno: Magnussen přestupuje do Haasu

Nahradí Estebana Gutiérreze.

Už byl podepsán i poslední z trojice kontraktů, jejichž oznámení jsme očekávali během tohoto závodního víkendu. Nejprve Renault oznámil, že Jolyon Palmer dostal novou smlouvu a bude týmovým kolegou Nica Hülkenberga, pak Force India oznámila, že kolegou Sergia Péreze bude Esteban Ocon a dnes po druhém tréninku přišla řada na Kevina Magnussena, který bude spolu s Romainem Grosjeanem jezdit za Haas. Z rychle se rozrůstajícího továrního týmu tak přestupuje do menšího týmu, ale s úzkým propojením na Ferrari.

"Toto pro mě bude fantastická příležitost a jsem velmi šťastný, že se stanu součástí týmu Haas F1," oznámil 24letý dánský jezdec. "Je samozřejmé, že důvěřuji svým schopnostem jezdce F1, ale mám i obrovskou důvěru v to, co může Haas F1 dokázat v jeho druhé sezóně i všech následujících. Gene Haas přišel do F1 s jasnou vizí a některé věci začal dělat odlišným způsobem. Pod jeho rukama to začalo fungovat a funguje to dobře. Měl jsem možnost sledovat celou jejich sezónu zblízka a už se nemohu dočkat chvíle, kdy usednu za volant nového vozu Haas VF-17."
 
Magnussen neprozradil nic o délce svého nového kontraktu, ale podle některých zpráv by měl platit do konce roku 2018.

"Odkdy jsme začali hledat jezdce, byl Kevin Magnussen vždycky mezi favority," řekl Gene Haas, majitel týmu. "Během velmi krátkého času se stihl hodně naučit a s námi může pokračovat v rozvoji. Naše druhá sezóna před nás postaví novou sadu výzev, ale věříme, že Kevin a Romain nám pomohou s vývojem vozu a dalším růstem."

Zároveň nastal čas oficiálně se rozloučit s Estebanem Gutiérrezem, kterému Günther Steiner, šéf týmu, poděkoval zejména za jeho zkušenosti přinesené z Ferrari, které usnadnily začátek partnerství amerického týmu s legendární italskou stájí.