Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen odmítl nabídku Red Bullu

Magnussen odmítl nabídku Red Bullu

Jiné rozhodnutí by mu změnilo kariéru.

Kevin Magnussen se "pochválil", že nezareagoval na nabídku Red Bullu závodit za Toro Rosso. Samozřejmě, 28letý závodník nebyl do juniorského týmu Red Bullu pozván tento rok ani loni.

Magnussen ve F1 debutoval v roce 2014, jako produkt juniorského programu McLarenu. Přestože jeho výkony nebyly o moc horší než jeho týmového kolegy Jensona Buttona, musel na konci roku uvolnit závodní sedačku, protože Ron Dennis dohodl návrat hvězdného Fernanda Alonsa. Po půlroce na lavičce náhradníků se Dán s McLarenem rozloučil úplně. Následoval rok u Renaultu a pak zbytek kariéry jezdce F1 v týmu Haas.

Nabídka přišla v roce 2018, během prvního Magnussenova roku s Haasem, který dosud zůstal nejúspěšnějším rokem tohoto týmu. Daniel Ricciardo v létě stáj Red Bull šokoval oznámením, že přestupuje do Renaultu a Red Bull sáhl po Pierrovi Gaslym, čímž se uvolnilo místo v Toro Rosso. Nevíme, a asi ani Magnussen neví, zda by v takovém případě za Toro Rosso v roce 2019 nezávodil Daniil Kvjat nebo Alexander Albon, který měl po posledním závodě F2 namířeno do Formuli E.

"Když s námi mluvili, rychle bylo jasné, že místo v týmu Red Bull je již obsazeno, ale mají místo v Toro Rosso," prozradil po letech Magnussen. "Smlouva nebyla na stole, tak daleko to nezašlo, ale otevřela se mi taková možnost. Rozhodli jsme se, že to necháme tak, jelikož s Haasem to vypadalo velmi dobře a věřili jsme, že bude ještě lépe."

V roce 2018 Magnussen s Haasem mířil ke hvězdám. Nebo si to alespoň myslel ... Foto: Haas

Dnes již víme, že Gasly se u Red Bullu neosvědčil a od poloviny sezony byl vyměněn za ještě méně zkušeného Albona. Kdyby měl Red Bull po ruce Magnussena, nejspíš by mu dal stejně nečekanou příležitost na zvrat kariéry, jakou letos dostal Sergio Pérez. Také víme, že rokem 2019 začal rychlý sešup týmu Haas. To ale tehdy opravdu nemohl nikdo předvídat.

Zdroj: planetf1, úvodní foto: Haas