Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Úprava motoru prý Hondě potrvá 2 měsíce

Úprava motoru prý Hondě potrvá 2 měsíce

McLaren musí čekat.

Jusuke Hasegawa prozradil, že vylepšená verze její pohonné jednotky nebude na světě dříve než za dva měsíce. Fanoušci i jezdci McLarenu se tedy opět musí obrnit silnou vrstvou trpělivosti.

"Rozdíl mezi námi a pohonnými jednotkami našich soupeřů je velký," potvrdil šéf programu Hondy v F1 citovaný španělskými médii El Mundo a El Pais. "Ke zlepšení potřebujeme zefektivnit spalování a změnit hardware naší pohonné jednotky. Pracujeme na tom, ale do vozu se nedostane dříve než za dva měsíce."

Fernando Alonso, dvojnásobný mistr světa ve službách McLarenu, přitom nepřestává vyvíjet tlak na co nejrychlejší zlepšení konkurenceschopnosti jeho vozu.

"Změna pravidel je extrémně dobrá příležitost dohnat Mercedes, takže bychom měli být mnohem lepší. Pokud jsme loni bojovali o postup do finálové části kvalifikace (mezi 10 nejrychlejších), tak letos nemůžeme být spokojeni s ničím horším než umístěním mezi pěti nebo šesti nejlepšími," řekl španělský závodník.

Pokud by si Honda trochu pospíšila, mohla by to stihnout před závodem na okruhu Barcelona-Catalunya. Po něm následuje Monako a nové koně by se pořádně předvedly až v kanadském Montrealu. Zahraničními médii mezitím proběhl další zákulisní drb o rozpadu partnerství McLarenu a Hondy, která si může jít vlastní cestou s týmem Sauber.