Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes už není favoritem

Mercedes už není favoritem

Problém je jednoznačně spojený s pneumatikami.

Zatímco Mercedes zřejmě bude i v Kanadě kandidátem na zisk pole position, nebo možná i obsazení celé první startovní řady, celkově už vnímá jako favorita Ferrari. Důvod jsme už párkrát slyšeli, Mercedes má problém nastavit vůz tak, aby přední i zadní pneumatiky udržel v ideálním teplotním rozmezí.

"Neříká se mi to snadno, ale nejsme favority na letošní titul," řekl Toto Wolff. "Momentálně je favoritem Ferrari, má velmi dobrý vůz. Budeme muset znovu dokázat, že jsme nejlepším týmem."

Správné zacházení s pneumatikami je prý velmi složité a náprava situace jistě nějaký čas potrvá.

"Interakce mezi šasi a pneumatikami je velmi složitá záležitost. Svou roli hrají tucty faktorů, které buď spolu fungují, nebo ne. Ale nehledám výmluvy, jiným se daří využívat pneumatiky, nám ne. Problémy jsme viděli i u některých našich soupeřů. Takový Red Bull byl zcela mimo ideální (teplotní) rozmezí a ztrácel sekundu a půl na kolo, ale v závodě problém zmizel a jeho vozy byly rychlé. Zdá se, že tento problém mají v podstatě všichni kromě Ferrari. Klobouk dolů, mají dobrý vůz schopný zvládat práci s pneumatikami."

Podle závodního ředitele Pirelli ale práce s letošními pneumatikami není žádná velká věda, stačí mít vyvážený vůz.
"Ferrari připravilo velmi vyvážený vůz. Celé tajemství spočívá v tom, že přední i zadní pneumatiky (díky tomu) zůstávají v ideálním pracovním okně."

Wolff přitom Ferrari trochu závidí Sebastiana Vettela.

"Každý jezdec se na závod připravuje jinak. Jeden chce být perfektní a mít vše do puntíku přesně, jiný se více spoléhá na instinkt. Sebastian je pracant, tak možná proto pneumatikám porozuměl dříve než ostatní," řekl šéf týmu Mercedes.