Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Přestoupí Alonso do IndyCar?

Přestoupí Alonso do IndyCar?

Španěl promluvil během závodu v Texasu.

Fernando Alonso se nijak netají tím, že se mu výlet do Verizon IndyCar Series líbil. A Alonsův výkon ve Staré cihelně se líbil také americkým fanouškům, kteří si „vetřelce“ z formule 1 rychle oblíbili. Pilot, který předtím jezdil do USA na dovolenou, protože ho tam nikdo nepoznával a měl tam klid, se během května stal za oceánem hvězdou.

Během závodu IndyCar na oválu Texas Motor Speedway se s Alonsem, který také pobývá v Severní Americe, konkrétně v kanadském Montrealu, spojila telefonicky americká režie a Alonso pozdravil diváky stanice NBC Sports.

Alonso si pochvaloval prostředí, jaké v padoku IndyCar nalezl. „Byla to pro mě naprosto úžasná zkušenost. Od prvního dne se mi všichni piloti snažili pomáhat, jak jen bylo v jejich silách. Samozřejmě, na trati se všechny snažíte porazit, ale mimo dráhu tam panuje velký vzájemný respekt. Samozřejmě, při tak vysokých rychlostech, ve kterých se na oválu závodí, musíte mít respekt ostatních jezdců. Moji stájoví kolegové, všichni jsme pracovali jako jeden tým, což je ve srovnání s formulí 1 jiné. Takže to byl pro mě úžasný měsíc,“ řekl Alonso bývalé hvězdě IndyCar Paulovi Tracymu.

Komentátor Kevin Lee se pak Alonsa zeptal, jestli, pokud nesežene dobré místo ve formuli 1, by zvážil přechod do IndyCar Series. „Proč ne? Tedy, jsem otevřený všemu. Nemám na to teď jasnou odpověď. Lhal bych, kdybych řekl, že vím, co bude příští rok. Na ten jeden závod jsem se musel hodně naučit, a abych odjel celou sezonu, musel bych se toho naučit ještě mnohem víc. Takže bych řekl, že jsem víc připravený na formuli 1, kde se pokusím najít nejlepší možný vůz. Ale když se dívám na jiné možnosti, tak ano, Indy by byla hlavní prioritou kvůli trojkoruně. A celá sezona s jiným týmem? Proč ne?“ uvedl dvojnásobný šampion formule 1.