Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Sauber oficiálně oznámil vyhazov Kaltenbornové

Sauber oficiálně oznámil vyhazov Kaltenbornové

O nástupci se teprve rozhodne.

Sauber potvrdil, že propustil ze svých služeb Monishu Kaltenbornovou. Současně popřel, že by tým preferoval některého z jezdců.

Longbow Finance SA si dovoluje oznámit, že Monisha Kaltenbornová s okamžitou platností rozvázala svůj pracovní poměr v rámci Sauber Gruppe,“ zní text prohlášení, pod nímž je za vlastníka stáje podepsán předseda představenstva holdingu Sauber Pascal Picci. „Rozdílné názory na řadu věci nás vedly k tomu, že spolupráce byla po vzájemné dohodě ukončena.“

Podle informací ze zákulisí týmu se Kaltenbornová v posledních týdnech ocitla v naprosté izolaci, když se proti ní postavil i technický ředitel Jörg Zander. Situace údajně eskalovala po dalším totálním nezdaru ve VC Kanady.

Picci současně popřel spekulace médií, že by příčinou pádu principálky bylo preferování Markuse Erikssona na úkor Pascala Wehrleina a následné stížnosti Mercedesu (Wehrlein je jeho juniorem). „S veškerou vehemencí se musíme ohradit proti nepodloženým tvrzením, že se oběma jezdcům dostává nestejné péče. Je to nejen lež, ale přímo to odporuje našemu dlouhodobému úsilí o férové soupeření.

Jisté je, že v Baku se nový kapitán potápějícího se korábu ještě nepředstaví. Na můstek se jako prozatímní řešení postaví Zander spolu s týmovým manažerem Beatem Zehnderem.