Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aljošina nepustili do USA, nahradil ho Wickens

Aljošina nepustili do USA, nahradil ho Wickens

Ruský závodník už je ale na cestě do Ameriky.

Pilot týmu Schmidt Peterson Motorsport Michajl Aljošin musel vynechat páteční tréninky na okruhu Road America. Do USA se totiž nemohl vrátit kvůli blíže nespecifikovaným problémům s vízem. Aljošin minulý víkend odcestoval do Francie, aby se zúčastnil čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Do letadla zpět do USA ale nastoupit nemohl.

Že se Aljošin nemohl vrátit do Spojených států, potvrdil ve čtvrtek večer také tým Sama Schmidta. Jeho lidé pracovali na tom, aby Rusova záležitost byla vyřešena co nejdříve. Mezitím ale na poslední chvíli najali kanadského závodníka DTM Roberta Wickense, aby do odvolání za Aljošina zaskočil.

Aljošin ale v pátek odpoledne sdílel fotografii zřejmě z letištního salónku, podle které je už na cestě zpět do Ameriky. „Nová razítko na vízum trvalo strašně dlouho, ale už se vracím do USA, abych byl zpátky za volantem mého vozu s číslem 2 na Road America,“ tweetoval Aljošin v pátek odpoledne.

Ruský pilot ještě bude muset projít imigrační kontrolou na americkém letišti. Ta v roce 2011 znemožnila Simoně de Silvestro startovat na okruhu v Sonomě. Pracovník imigrační kontroly švýcarskou závodnici, která startovala v IndyCar druhým rokem, odmítl vpustit do Spojených států, protože jí nevěřil, že je profesionální závodnicí.

Wickens, který mezitím absolvoval oba dva tréninky, přiznává, že pokud se nakonec nedostane na start, bude jej to mrzet. Kanaďan si vůz IndyCar vyzkoušel poprvé letos v zimě ve floridském Sebringu. Tam dostal možnost vyměnit si závodní vůz se svým krajanem a dobrým kamarádem Jamesem Hinchcliffem, který si na oplátku vyzkoušel vůz DTM.

Právě Hinchcliffe je druhým pilotem stáje Sama Schmidta a neskrýval nadšení, že může pomáhat svému dobrému kamarádovi s adaptací na IndyCar. Wickensův start v IndyCar museli schválit zástupci jeho stáje i Toto Wolff. Wickens od nich dostal zelenou, zdá se ale, že svolení nakonec využije jen na páteční trénink.

O tom, že možná bude startovat v IndyCar, se kanadská hvězda DTM dozvěděla v pátek okolo 14. hodiny. Ještě týž večer dorazila na hotel a byla připravená prožít svůj debut v IndyCar Series.

„Bude to pro mě hořkosladké, když nebudu moci závodit. Strašně rád bych si vyzkoušel závod IndyCar. Jako kluk ze Severní Ameriky jsem je vždycky sledoval, a když jsem vyrůstal, byl mým idolem Greg Moore. Bylo by skvělé si to moci odškrtnout a v jednom startovat,“ řekl podle webu Racer.com Wickens.