Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ehrlacher: Chilton si takový trest nezasloužil

Ehrlacher: Chilton si takový trest nezasloužil

Mullerův synovec se ocitl v sedmém nebi.

Pokud si někdo vsadil na to, že Yann Ehrlacher vyhraje úvodní závod WTCC v argentinském Termas de Rio Hondo, musel si přijít na slušné peníze. Jde o bezkonkurenčně největší překvapení letošního ročníku.

A to nejen z toho důvodu, že teprve jednadvacetiletý Alsasan je v seriálu nováčkem. Lada sice oslavila už čtvrté prvenství ve světovém šampionátu, o všechny předcházející se ale postaral tovární tým, který na sklonku loňského roku ukončil činnost. Automobily byly předány soukromníkům a vypadalo to, že nadále budou pouze do počtu.

Ehrlacher se však vzbouřil. Samozřejmě, pole position mu spadlo do klína díky desátému místu v kvalifikaci (což je ovšem oproti začátku sezony rovněž výrazný pokrok) a hlavně mu pomohla penalizace Toma Chiltona, který závod dokončil jako první. I tak ale klobouk dolů, zvláště když se nebojácný synovec Yvana Mullera dokázal prosadit i v hlavním klání, v němž odrazil všechny útoky ostříleného Roba Huffa a dojel osmý.

V první zatáčce jsem byl vpředu, jenže pak mě v brzdné zóně lekce zezadu postrčil Chilton. Myslím si, že trest pro něj byl příliš přísný, nicméně stalo se. Samozřejmě jsem byl šťastný, když mě o tom můj inženýr informoval. Ale příště chci vyhrát závod, v němž budu odmávnut jako první,“ prohlásil na tiskové konferenci. „Je to neskutečný pocit, že vám tu teď odpovídám spolu s Tiagem a dalšími. Už jako kluk jsem je sledoval a obdivoval. Nyní s nimi sedím za jedním stolem. Neuvěřitelné!“