Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Catsburg přišel kvůli gumě o šance na titul

Catsburg přišel kvůli gumě o šance na titul

Dva stejné defekty za sebou – jenom náhoda?

Nejen ve F1 se v těchto dnech přetřásají svízele s pneumatikami. V argentinském pokračování WTCC vypadl v obou závodech Nicky Catsburg kvůli identickému problému – defektu levé přední gumy.

Pouze se tentokrát nejednalo o výrobek Pirelli, nýbrž Yokohamy. Důvody selhání nejsou známy, protože se však projevilo jen na Nizozemcově volvu, vypadá to spíše na nepovedený experiment s tlakem.

Mrzutější je o to více, že Catsburg ve druhé jízdě po zisku pole position suverénně vedl před hondami Tiaga Monteira a Norberta Michelisze a zřejmě by i vyhrál. „Tím skončily veškeré moje naděje na zisk titulu,“ konstatoval smutně. „Jsem samozřejmě naštvaný, vždyť jsem měl rychlost na to, abych byl první. Musíme se pořádně podívat na to, co se s pneumatikami stalo. Tiaga a Néstora (Girolamiho) něco podobného potkalo už dřív,“ připomněl sérii platfusů a následných havárií na Severní smyčce Nürburgringu. „Ztracené body už těžko doženu, ale budu bojovat. Hlavně se teď zaměřím na to, abych pomohl Thedovi (Björkovi).“