Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen: Výsledky neodpovídají rychlosti

Räikkönen: Výsledky neodpovídají rychlosti

Chce další pokus.

Sebastian Vettel 202 bodů, Kimi Räikkönen 116 bodů. Takový je stav v tabulce MS F1 2017 během letní přestávky. Už v Maďarsku bylo vidět, že Finovým úkolem již není vyhrávat závody a snažit se vrátit do boje o titul šampiona, ale hlídat záda svého týmového kolegy. Již 37letý závodník je ale přesvědčen, že bodové konto neodráží jeho skutečnou rychlost a příští rok by rád dostal další šanci závodit za Ferrari.

"Osobně nejsem s výsledky spokojený," odpověděl Räikkönen na otázku Motorsportu. "Chci vyhrávat závody, vždy chci být v boji o vítězství, ale letos se to moc často nestává. Je to proto, že když něco není přesně na svém místě, když se něco pokazí, tak za to zaplatíte. Když se podívám pouze na jezdeckou stránku, jsem rychlý. To mi starosti nedělá. Problémem je dosáhnout, aby do sebe všechno zapadlo.

S výsledky celkově nejsem spokojen, ale už se stalo, ty už nezměníme. Bude to stačit? To nevím. Uvidíme. Tým ví, co dokážu. Nakonec si vyberou možnost, která pro ně bude nejlepší. Mým jediným cílem je úspěch. To je jediný důvod, proč tady stále jsem. Nemám jiný důvod. Nemám zájem se pouze zúčastnit, opak je pravdou. Když se nedaří, není to vždy zrovna zábava. Záleží na mnoha věcech. Nyní jsme rychlí, ale rychlost sama o sobě nestačí, když zbytek nefunguje podle představ.