Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rošáda oficiálně potvrzena!

Rošáda oficiálně potvrzena!

McLaren dal Hondě kopačky, ta si rychle našla náhradníka

Obnovené partnerství britského týmu McLaren a japonské automobilky Honda skončilo, aniž vybojovalo jediné stupně vítězů, tedy pokud nedojde k nějakému velkému překvapení během zbytku sezony 2017. Jak dnes totiž oznámil Renault, v letech 2018, 2019 a 2020 to bude on , kdo bude tomuto týmu dodávat své pohonné jednotky. McLaren prý bude na trati skvělým referenčním bodem pro tovární tým a mimo ni stejně skvělým marketingovým partnerem. Rovnou bylo oznámeno, že znak francouzské automobilky se objeví i na karoserii vozu. McLaren se tak okamžitě dostává k Renaultu blíže než Red Bull Racing, který od rozkolu v roce 2015 nahrazuje logo Renaultu logem sponzora TAG Heuer.

"McLaren je inspirativní tým s dvěma talentovanými jezdci a neměl by nás podpořit pouze ve vývoji motoru, ale být i referenčním bodem a příkladem pro tým konstruující naše šasi," řekl Cyril Abiteboul, ředitel Renaultu Sport F1.

"Je to vzrušující nový začátek s týmem, který již vyhrál řadu titulů a touží se dostat zpět na výsluní. Tato smlouva perfektně zapadá do naší střednědobé strategie a ladí s naším cílem, kterým je, aby náš tým v roce 2020 vyhrával. Už se těšíme na chvíli, když na voze McLaren poprvé uvidíme náš emblém a poprvé se setkáme na trati jako partneři.

Poprvé se stalo, že Renault bude spolupracovat s McLarenem. Jsme hrdí, že jsme dosáhli dohody s organizací, jež má tak bohatou historii. Tato aliance nebude pouze technická a sportovní, ale přinese i výhody v oblasti marketingu a komunikace.
"

 

Honda z F1 neodchází, ale bude dodávat motory týmu Toro Rosso. Ani jedna společnost neprozradila detaily nového "partnerství", takže zatím nevíme, zda bude automobilka tento tým podporovat i finančně, ani jak úzké bude technické propojení.

"Toro Rosso je zkušený tým se silou mládí a renomé vychovatele velkých hvězd budoucnosti. Všichni v Hondě se těší na spolupráci s Toro Rosso. Jsme nadšeni, že spolu s ním začneme novou kapitolu našeho příběhu v F1," oznámil Takahiro Hačigo, prezident společnosti Honda Motor Company.

"Chci vyjádřit vděčnost Liberty Media a FIA za jejich pomoc při realizaci tohoto partnerství. Honda a Toro Rosso budou pracovat jako jeden tým, usilovat o progres a úspěšnou společnou budoucnost. Vážíme si podpory našich fanoušků a přijímáme novou výzvu."

Toro Rosso prozradilo, že práce na úpravě projektu budoucího vozu pro potřeby pohonné jednotky Hondy jsou již v plném proudu. Zahraniční média zjistila, že Toro Rosso ve skutečnosti nikdy McLaren (oficiálně) nepožádalo o dodávky převodovek. V nejbližších dnech se jistě dozvíme více detailů o této vzrušující rošádě.