Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull zečtyřnásobil své investice do týmu

Red Bull zečtyřnásobil své investice do týmu

Ztráta Infiniti zabolela

Výrobce energetických nápojů musel loni zečtyřnásobit své investice do týmu Red Bull Racing, jak prozradila jeho finanční zpráva za rok 2016.

Podepsaly se na tom dva hlavní faktory. Red Bull se předloni rozhádal s Renaultem, ten obnovil svůj tovární tým a značku Infiniti, titulárního sponzora, si vzal s sebou. Red Bull tak měl v roce 2016 na svých vozech opět více prostoru sám pro sebe, ale zároveň přišel o mnoho milionů amerických dolarů. A to právě v době, kdy se spouštěl projekt vývoje vozu RB13, prvního nové generace, A protože se výrazně měnila technická pravidla, všechny týmy to přinutilo sáhnout hluboko do kapes. Výsledkem je, že zatímco v roce 2015 stál Red Bull Racing společnost 13,7 milionu USD, loni to bylo už 54,8 milionu.

Finanční situaci týmu Red Bull Racing je těžké analyzovat hlouběji, protože oficiálně má pouze 58 zaměstnanců, převážně lidí jezdících na velké ceny. Konstrukci, výrobu, technické operace, to vše týmu zajišťuje jeho mateřská společnost Red Bull Technology Group. Ta má 758 zaměstnanců, ale stará se také o tým Scuderia Toro Rosso a část lidí pracuje na projektech mimo F1, například na supersportu Aston Martin Valkyrie.