Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen: Už žádné sendviče!

Verstappen: Už žádné sendviče!

Red Bull obsadil druhou řadu

Spolu s rozjařeným Lewisem Hamiltonem a mírně rozčarovaným Kimim Räikkönenem dnes dělal pokvalifikační rozhovory veselý Max Verstappen. Nizozemec si předem uvědomoval, že šance dostat jeho RB13 na pole position je malá, proto měl z třetího místa radost jako z narozeninového dárku. Dnes totiž slaví 20. narozeniny.

"Řekl bych, že třetí místo je pro nás dobré. Je to dobrá a zábavná trať, hlavně v kvalifikaci. Pátou a šestou zatáčku projíždíme s plynem na podlaze, je to super. I publikum je skvělé a nadšené. Víte, dnes mám narozeniny a třetí místo je perfektním darem."

Co si slibuje od zítřejšího startu?

"Rozhodně už nechci jít do sendviče!" zažertoval mladík na účet Kimiho Räikkönena a jeho týmového kolegy.

Ztráta Daniela Ricciarda na Verstappena je téměř stejně malá, jako Räikkönenova na Hamiltona. Australan zprávu přijal s úsměvem, když už má kolega ty narozky...

"Maxovi jsem daroval půl desetiny!" prohlásil Ricciardo, kterému bude nakonec patřit čtvrtá startovní pozice. "Chtěl jsem být výše, ale půl desetiny je stále půl desetiny a třetí místo je lepší než čtvrté. Ve skutečnosti nejsem vůbec rád, že je Max o půl desetiny vpředu, stává se to jaksi často. Ale z vozu jsem dostal maximum a s dneškem můžeme být spokojeni. Půlsekundová ztráta na Lewise, to není vůbec špatné. Ve více jsme ani nedoufali, vždy tu bývají silní (Mercedes). Zítra to snad bude závod s jednou zastávkou, ale možná se budou přehřívat pneumatiky, což by znamenalo různé strategie."