Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Max Verstappen oslavil v Malajsii dvacáté narozeniny

Max Verstappen oslavil v Malajsii dvacáté narozeniny

Rekordman chce další dárek

Jeden z nejtalentovanějších jezdců současnosti Max Verstappen, Holanďan narozený v Belgii, oslavil v den kvalifikace kulaté dvacáté narozeniny. Jezdec mnohými oslavovaný a jinými zatracovaný by si ve Velké ceně Malajsie rád nadělil dárek: druhé vítězství v zatím krátké kariéře.

Max Verstappen je držitelem několika rekordů, z nichž některé nebudou hodně dlouho překonány. Brání tomu totiž současné přísnější předpisy pro vstup mladíků do F1. Když absolvoval VC Austrálie 2015, bylo mu teprve 17 let, 5 měsíců a 15 dní. Dnes už není možné nastoupit k velké ceně před osmnáctými narozeninami. Ve VC Španělska 2016 se zase stal nejmladším vítězem velké ceny ve věku 18 let, 7 měsíců a 15 dní. Stále ještě může být nejmladším jezdcem na pole position, protože tento rekord zatím patří Sebastianu Vettelovi (21 let, 2 měsíce, 11 dní). Ještě víc času má na to, aby se stal nejmladším mistrem světa. Tady drží primát rovněž Sebastian Vettel (23 let, 4 měsíce, 11 dní).

Nizozemec je naopak nejmladším držitelem nejrychlejšího kola v závodě, nejmladším bodujícím jezdcem i oceněným na stupni vítězů. Nikdo mladší se také neobjevil v čele závodu. Ovšem i Verstappenovy rekordy mohou být časem překonány. Ten první padl již letos. Nejmladším jezdcem v první řadě na startu se stal Lance Stroll ve VC Itálie.

Připomeňme si, že Max je synem populárního závodníka Jose Verstappena, který absolvoval 107 velkých cen F1. V roce 1994 dvakrát vystoupil na stupeň vítězů v Maďarsku a v Belgii. Byla to jeho první a zároveň nejúspěšnější sezona. Jeho kolegou v týmu Benetton byl navíc nejúspěšnější závodník historie Michael Schumacher.

 

Oslavenec s šéfem týmu Red Bull Christianem Hornerem

 

Dárek od týmu - dort pro dvacetiletého Maxe Verstappena

 

Řady fanoušků Maxe Verstappena rostou rychlým tempem