Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Robert Wickens přestupuje z DTM do IndyCar

Robert Wickens přestupuje z DTM do IndyCar

Bude jezdit za stáj Sama Schmidta

Tým Schmidt Peterson Motorsports bude mít v příští sezoně kanadské duo. Se stájí prodloužil smlouvu James Hinchcliffe a nově se k týmu připojí Robert Wickens, který do IndyCar přestupuje z DTM. Hinchcliffe a Wickens jsou dlouholetí přátelé. Naposledy nasadila jedna stáj dva kanadské závodníky v roce 2004, kdy tým Forsythe Racing angažoval Paula Tracyho a Patricka Carpentiera.

„Nejsem jen nadšený, že budu příští rok i v dalších sezonách zase závodit za Schmidt Peterson Motorsports, ale také se těším, že budeme stájoví kolegové s jedním z mých nejstarších kamarádů,“ řekl třicetiletý Hinchcliffe.

„Robbie a já jsme vyrostli závoděním proti sobě, pak jsme se vydali na různé cesty. Já zůstal v severní Americe ve formulích, on šel do Evropy do sportovních vozů. Je elegantní, že jsme se sešli tady u jednoho týmu, kde oba žijeme náš sen o tom, že se staneme profesionálními závodníky. Myslím, že 2018 bude pro tým SPM skvělý rok. Nemůžu se dočkat, až budu zpátky na dráze a přivezu pro tým dobré výsledky,“ dodal Hinchcliffe, který příští rok načne svou osmou sezonu.

Na kontě má Hinchcliffe pět vítězství, čtrnáct umístění na stupních vítězů a jedno pole position, které získal vloni v Indianapolisu. Celkem vedl v závodech 691 kol.

Wickens si už IndyCar vyzkoušel letos v červnu na okruhu Road America, kde během pátečních testů nahradil Michaila Aljošina, který se nemohl vrátit do USA kvůli chybějícímu razítku na americkém vízu. Netajil se tím, že si exkurzi do IndyCar užil.

Osmadvacetiletý Wickens má na kontě dva tituly v juniorských šampionátech, ve Formuli BMW USA a Formuli Renault. Zkušenosti má také s formulí 1, kde rok působil jako testovací pilot pro tým Marussia Virgin Racing. Šest sezon strávil v německém šampionátu DTM, kde si připsal šest vítězství, pět pole position a patnáct umístění na stupních vítězů.

„V mé závodnické kariéře to bude úplně nová kapitola. Jsem nadšený z možnosti, kterou mi Schmidt Peterson Motorsports dal. Myslím, že každý už zná příběh, jak jsme James a já vyrostli závoděním proti sobě v motokárách. A že jsme se dostali do největší formulové série v severní Americe jako stájoví kolegové, to je bláznivé. Jsem velmi vděčný za těch šest let s Mercedesem v DTM, těchto vzpomínek si budu vždy vážit,“ uvedl Wickens.

Nový přírůstek přivítal u týmu také jeden z majitelů stáje Ric Peterson, který je taktéž Kanaďan. „Byl už nějaký čas v našem hledáčku. Těšíme se na další kapitolu v historii týmu SPM,“ uvedl.

Zatímco letos byl jediným novicem, který odjel celou sezonu, Ed Jones, příští rok bude o titul nejlepšího nováčka s Wickensem bojovat minimálně mladý Američan Zach Veach. Největším favoritem na uvolněné místo u týmu Chipa Ganassiho byl Novozélanďan Brendon Hartley, tomu se ale možná otevře cesta do formule 1. Tým testoval také pětadvacetiletého Švéda Felixe Rosenqvista, který by také mohl nahradit Tonyho Kanaana odcházejícího ke stáji A. J. Foyta.