Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Massa znovu odchází, nyní definitivně

Massa znovu odchází, nyní definitivně

Rozloučil se videem na sociální síti

Druhé a teď už zřejmě definitivní loučení. Felipe Massa oznámil, že po skončení sezony opustí svět formule 1.

Šestatřicetiletý Brazilec tuto informaci dnes rozšířil prostřednictvím videa na svém instagramovém účtu. Vzápětí ji potvrdil i jeho mateřský tým Williams.

Jak všichni víte, odchod jsem ohlásil už loni, ale vrátil jsem se, protože mě o to požádal Williams. Prožil jsem s touto stájí čtyři nezapomenutelné roky, jenže teď spěje má kariéra ve formuli 1 opravdu ke konci,“ prohlásil Massa. „Chci ještě jednou poděkovat těm, kteří mě v jejím průběhu podporovali. Mé manželce a mému otci, manažerovi Nicolasi Todtovi, přátelům, kolegům a sponzorům. Samozřejmě také všem fanouškům, kteří mně celou tu dobu vášnivě drželi palce. Poslední dvě velké ceny budou pro mě hodně emocionální. Doufám, že v nich obstojím. Potom začne další kapitola mého života.

Massa vstoupil do F1 v roce 2002 jako pilot Sauberu a po ročním intermezzu, kdy působil coby testman Ferrari, se do švýcarského týmu vrátil. Před sezonou 2006 zamířil znovu do Maranella, tentokrát už jako závodní jezdec. V této periodě, vymezené lety 2006 až 2008, zaznamenal svoje vrcholné výsledky. Vyhrál jedenáct velkých cen a v roce 2008 mu jen o vlásek unikl mistrovský titul. V kvalifikaci na VC Maďarska 2009 ale utrpěl vážný úraz hlavy a po vyléčení už nikdy nedosáhl své dřívější výkonnosti. V roce 2014 přestoupil z Ferrari k Williamsu. Pokud se nestane něco neočekávaného, měla by se jeho konečná bilance startů ve F1 zastavit na čísle 270.