Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rosbergovi končí smlouva s Mercedesem

Rosbergovi končí smlouva s Mercedesem

Příští rok bude pracovat pro RTL

Nico Rosberg prozradil, že ještě nepodepsal novou smlouvu na ambasadora Mercedesu a současná už končí.

Po tom, co Rosberg nečekaně ukončil jezdeckou kariéru hned po získání mistrovského titulu, přesunul se do role ambasadora týmu i celé německé automobilky. Když teď přijal místo experta na F1 u německé televize RTL, ukázalo se, že jeho kontrakt na ambasadora končí spolu s obdobím, kdy byl úřadujícím mistrem světa. Nyní je aktuálním šampionem opět Lewis Hamilton a Rosberg neví, zda bude Mercedes reprezentovat i nadále.

V roli experta RTL od příštího roku nahradí svého bývalého šéfa Nikiho Laudu, přičemž výměna byla oznámena krátce poté, co stanice koupila vysílací práva na F1 do roku 2020.

"Moje smlouva na pozici ambasadora týmu vyprší na konci roku, takže budu zcela nezávislý," řekl Rosberg Bildu, který zajímalo, jestli dokáže kritizovat Mercedes, když je na jeho výplatní pásce. "Může se stát, že příští rok budu ambasadorem Daimleru, ale to mi nebude překážet v tom, abych byl během závodů absolutně neutrální a také kritický. Niki takový byl a přitom byl členem týmu, takže to jistě dokážu i já."