Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes hrozil Rosbergovi a Hamiltonovi vyhazovem

Mercedes hrozil Rosbergovi a Hamiltonovi vyhazovem

Rivalita v týmu mistrů světa již byla k nevydržení

Niki Lauda nám prozrazuje, že situace v Mercedesu, když za něj ještě závodil Nico Rosberg, byla na hranici únosnosti. Způsobovala to rivalita mezi Rosbergem a Lewisem Hamiltonem, a to na trati i mimo ni. Letos sledujeme, jak musela vůči svým dvěma kohoutům rázně zakročit Force India. Ta ale není ve hře o titul a Sergio Pérez s Estebanem Oconem nemají nárok na tak velká ega, jako měli vítězové velkých cen. Když se loni Hamilton a Rosberg vzájemně vyřadili z Velké ceny Španělska, začalo se uvažovat nad tím, že jeden z nich bude muset tým nedobrovolně opustit.

"Uvnitř týmu bylo konkurenční prostředí, jenže nejednou až příliš konkurenční," prozradil Lauda v rozhovoru s Grahamem Bensingerem. "Ale zavedli jsme pravidla. Hlavně po Barceloně jsme jim říkali, že do sebe nesmějí narážet, že to Mercedes nebude trpět: Máme vyhrávat a když má jeden z vás vyhrát, nesmíte se navzájem vyřadit. Proto jsme zavedli pravidla a oni je akceptovali: Tohle nesmíte dělat, jinak nám zaplatíte pokutu, nebo se zamyslíme nad předčasným ukončením kontraktů. Jsme v jednom týmu a ten nemůže ničit sám sebe.

Bylo to tak špatné, že si ráno ani neřekli ahoj. Vůbec jsem nečekal, že spolu budou snídat, když se nemají rádi, ale jejich vztah byl opravdu špatný. Bylo to těžké.
"

K nedodržení jedné ze smluv nakonec došlo. Nico Rosberg z týmu odešel hned po získání mistrovského titulu.