Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Flegmatik Räikkönen: Alespoň mi slunce nesvítilo do očí

 Flegmatik Räikkönen: Alespoň mi slunce nesvítilo do očí

Nečekané pozitivum vozu s Halo

Je Halo opravdu důležitým přínosem k bezpečnosti jezdce F1? Mají takto vypadat nejrychlejší vozy na světě? To jsou hodně složité otázky, ale Kimi Räikkönen po závodě v Melbourne nabídl odpověď na dvě jednodušší. Ne, Halo jezdci nepřekáží ve výhledu na trať. A ano, občas poslouží jako velká kšiltovka.

"Nebylo to v ničem jiné, než během testů nebo jiných jízd," řekl finský závodník. "Mohu říci, že nám vůbec nevadí. Dokonce bych řekl, že bylo užitečné. Když slunce kleslo do určité výšky, blokovalo sluneční paprsky, které by normálně směřovaly do očí."

Aby fanoušci v Evropě nemuseli na první velkou cenu sezony vstávat brzo ráno, závod začal v 16:10 místního času, proto slunce během něj kleslo nízko nad obzor. Takového pozitiva si nemohl nevšimnout ani Sebastian Vettel, který ale narazil i na jednu nevýhodu.

"Je to dobré a je to bezpečnější," ujišťuje nás čtyřnásobný mistr světa. "Lidem se možná nelíbí, jak to vypadá, ale jednoho dne může mít rozhodující efekt, proto je dobré ho mít. Během závodu jsem s ním neměl žádný problém. A jak řekl Kimi, dokonce bylo prospěšné. Fungovalo jako sluneční clona, ​​i to je pomoc.

V zahřívacím kole mi trochu překáželo, protože jsem kvůli němu pořádně neviděl lidi na tribunách. Snažil jsem se najít způsob, ale musíte hledat uhly pod ním. Nejsem tak vysoký, abych se mohl dívat přes něj. Ale kromě této výjimky se nic nezměnilo."